Stefanović: Vraćanje obaveznog vojnog roka će koštati osam milijardi godišnje - imamo novca

Ministar odbrane Nebojša Stefanović otkrio je koliko će koštati povratak obaveznog vojnog roka.
Stefanović: Vraćanje obaveznog vojnog roka će koštati osam milijardi godišnje - imamo novca
Foto: 021.rs
"Osam milijardi dinara na godišnjem nivou, u to spada sve - obuka, hrana, uniforme... Novca imamo jer je država mnogo snažnija i bolje stoji nego ranije. Bilo je i povećanja plata ove godine, pokazali smo da cenimo vojnike", rekao je Stefanović.
 
Kako kaže, najskuplje za svaku državu je da ne bude bezbedna i sigurna.
 
"Čuli ste juče dobre vesti o gradnji brze pruge. To možete samo u sigurnoj zemlji, a mi kao vojno neutralna zemlja hoćemo da imamo jaku vojsku", istakao je Stefanović.
 
Na pitanje šta će biti ako nekom stigne poziv za služenje vojnog roka, a zaposlen je, Stefanović navodi da će država naći zakonski okvir za to jer neko ko ode da služi svojoj zemlji ne može zbog toga da dobije otkaz.
 
Stefanović je rekao da Srbija hoće da nastavi sa nabavkom oružanja, ali na način koji kaže Generalštab. On je rekao da se nastavlja sa opremanjem PVO i ratnog vazuhoplovstva, stavljanjem vojnika u oklop.
 
"Da naše pešadijske jedince stavimo u oklopne trasnoprtere, da se voze u našim vozilima, da se oslone na našu industriju, ali hoćemo i da kupujemo savremene sisteme", rekao je on.
 
On je naveo da država danas dobro ekonomski stoji i da je zato moguće povećavati plate vojnicima.
 
"Hoćemo da kažemo vojnicima - opredelili ste se da čuvate zemlju, vi morate da budete poštovani i plaćeni", rekao je on.

Komentari 112

  • Mrkan

    30.04.2021 10:22
    Pa kad imate para za vojsku od 8 milijardi godisnje, zasto ne vratite pare penzionerima koje ste opljackali i to 4 gtodine sa zakonom bez ogranicenja i trajanja vaznosti. Mani se ti Stefanovicu gluposti u kopje se ne razumes, a vojsku si sluzio kao Voolin, pare na sunce, jer ste najugrozeniji sloj grdjana opljackali, u scvojoj istoriji Srbija nije imala goru vlast posle N ikole Pasica. I da ne zaboravim, moja deca i unuci nece sluziti nikome a jos manje takvima kao sto ste vi na vlasti, ako vam treba Vojska ima da je platite a vi sada nemate da platite i ovo sto imate, napravili ste dug Srbije preko 30 milijardi eura, a sta ce biti iduce godine kada izgubite izbore, para nema a vi necete biti na vlasti, e to nece moci da bude. Sve ste razjurili iz Srbije, unistili sela za ovih 11 godina vlasti, potpisali ste ko zna sa svetom kakve ugovore, korupcija, otimanja, sve i svasta i ti pricas o sluzenju vojnog roka, koje zamajavanje gradjana i budalastine.
  • Retard

    29.04.2021 21:45
    Joooj jedva čekam da mi žena rodu decu da ih šaljem Stefanoviću i Vulinu u vojsku umesto nekom kapetanu Draganu. Uf ne mogu da dočekam da mislim šta će biti sa njima da vide kako je meni bilo za vreme prošlih ratova, ali to je odlično, tako svi naši srbčići treba da rade jer ko ne radi tako taj mrzi i mnogo ne voli našu Srbiju jedinu majku šta ćemo mi onda jel tako. Da se nauče da budu baš dobri ljudi jel tako. A ko nije sanama taj je protiv i izdajnik jel tako. Jer i među drugima ima tako jakog kvaliteta pa je važno da i mi pojačamo to, što oni da budu pametniji jel tako. Nema dobrog čoveka ako nije čistio pušku to nije muško ako ne zna da ubije, a još gore žena koja neće da rađa i odgaja takvu srpčad jel tako. Tako jeeee daj mi pušku jedva čekam da poginemo jer smo heroji bravoooo za nas žene će nam spremati za nama i u smrti tako mi ljubav iskazujemo prema bližnjima i državi. Najpametniji smo drugi su budale jel tako braćo.
  • Istvan

    29.04.2021 15:18
    @Ђорђе Ивковић
    Kupuju (CH i Norveska) NATO zastitu, a ne bilo sta drugo. NATO je najbolja marketing agencija Americke vojne industrije. Poenta je kupovina oruzija a ne njihova drzavna odbrana.

    Svajcarska ima opstu vojnu obavezu kao protivtezu bilo kom autokrati koji se eventualno pojavi u CH.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija