Memorijalni centar Srebrenica traži od REM-a zabranu emitovanja "Ćirilice"

Memorijalni centar Srebrenica-Potočari najavio je da će Regularnom telu za elektronske medije (REM) Srbije podneti prijavu i zatražiti zabranu objavljivanja emisije "Ćirilica" na Hepi televizji.
U saopštenju Memorijalnog centra navodi se da će zahtev biti upućen zbog poruka urednika i voditelja emisije "Ćirilica" Milomira Marića.
 
U emisiji se, smatraju u Memorijalnom centru, negira genocid u Srebrenici, žrtve rata u BiH i koristi se govor mržnje protiv Bošnjaka.
 
Iz Memorijalnog centra su pozvali predstavnike medija, organizacija civilnog društva i šire društvene zajednice u BiH i Srbiji da podrže ovaj zahtev.
 
U okviru istraživačkog rada na pripremi ovogodišnjeg Izveštaja o negiranju genocida Memorijalni centar uradio je studiju slučaja na primeru komunikacije i poruka prema javnosti iznetih u emisiji "Ćirilica", voditelja i urednika Milomira Marića.
 
"Cilj studije slučaja je da se prikažu negativna praksa i trendovi širenja zavera, negiranja genocida i žrtava rata 1992-1995, te govora mržnje protiv Bošnjaka, koji su delo televizijskog 'mejnstrima' u današnjoj Srbiji", navedeno je u saopštenju.
  • @

    09.05.2021 03:31
    @patriJote
    Prestanite!
    Dosta vise srbovanja.
    U ime srpstva je pocinjen genocid.
    Idite bar na svoje medije, RTS, happy, pink, pecat... pa tamo trujte, srbujte i sirite mrznju...
    Na 021 nikoga necete preobratiti.
    Dosta nam vas je!
  • Хајнал Чурушки

    08.05.2021 22:10
    Ћирилица
    Зашто та господа из тог центра не траже да се позатварају судије који су ослободили од одговорности за злочине над Србима ратног злочинца Насера Орића и да се том злочинцу суди код нас у Србији.
  • !

    08.05.2021 19:54
    Srebrenica je genocid

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.