Novoizabrane sudije položile zakletvu u Skupštini Srbije

Sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju položile su zakletvu pred predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem.
Novoizabrane sudije položile zakletvu u Skupštini Srbije
Foto: FoNet/AP
On im je poručio da sude nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti, pa će tako biti i pravično za svakog građanina.
 
"Verujemo da ćete tokom svog trogodišnjeg mandata u sudovima opšte i posebne nadležnosti pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema, u cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuđa i unapređenja vladavine prava u celini", poručio je Dačić, a saopšteno je iz skupštine.
 
Polaganju zakletve su prisustvovali ministarka pravde Maja Popović, predsednica Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva (VSS) Jasmina Vasović i član VSS Aleksandar Pantić.
  • Mile rent-a mozak

    19.05.2021 19:08
    Šta ovi sude? Fudbal?
  • Sprdacina od drzave

    19.05.2021 16:12
    Sudije se zaklinju Dacicu velikom prijatelju Milete Miljanica i Mise Banane?
  • Zaklinjem se...

    19.05.2021 15:31
    "Zaklinjem se da ću raditi isključivo po političkom diktatu."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija