Matić: Zbog uspešne vakcinacije, Srbija može da očekuje turistički prodor

Ministarka Tatjana Matić poručila je u Madridu, povodom Međunarodnog sajma turizma, da Srbija, s obzirom na uspeh koji je ostvarila sa vakcinacijom, može da očekuje značajan turistički prodor.
Mistarka trgovine, turzima i telekomunikacija je ocenila da Međunarodni sajam turizma u Madridu predstavlja nadu za turistički sektor na globalnom nivou, da se "turistička industrija može nadati boljim danima koji dolaze, posebno u odnosu na primenu digitalnih zelenih sertifikata koji će omogućiti bezbedna i slobodna putovanja", saopšteno je iz Vlade.
 
Ministarka se tokom posete sajmu sastala sa generalnim sekretarom Svetske turističke organizacije Zurabom Pololikašvilijem, sa kojim je razgovarala o značaju imunizacije protiv kovid-19 za oporavak turizma, ali i ukupan ekonomski razvoj, kao i o projektnim aktivnostima u oblasti razvoja infrastrukture i eko-turizma.
 
Ona je tom prilikom ukazala na to da je Srbija među liderima u Evropi u sprovođenju plana vakcinacije, kao i da se na inicijativu resornog ministarstva za turizam, sprovodi prioritetna imunizacija zaposlenih u ugostiteljsko-turističkoj privredi.
 
Pololikašvili je ocenio da je ovo dobar trenutak za bolje pozicioniranje Republike Srbije na evropskom tržištu, posebno pohvalivši angažovanje predstavnika Srbije u Svetskoj turističkoj organizaciji.
 
Matić je ovom prilikom održala i niz bilateralnih sastanaka, između ostalih i sa ministarkom ekonomije i održivog razvoja Gruzije Natjom Turnavom, sa kojom je razgovarala o mogućnostima međusobnog priznavanja digitalnih sertifikata.
 
Na sastanku sa ministrom turizma Albanije Blendijem Klosijem, ministarka Tatjana Matić razgovarala je posebno o regionalnoj saradnji, pre svega o inicijativi mini-Šengen, dok je regionalno povezivanje, kao ključ ekonomske i turističke saradnje u svetlu pandemijskih okolnosti, bila tema i na sastanku sa državnim sekretarom u Ministarstvu turizma i sporta Republike Hrvatske Tončijem Glavinom.
  • Ksena

    20.05.2021 00:09
    Vakcina I turizam
    A kako da Srbija ocekuje turisticki prodor kad ne pusta u zemlju strance koji su se vakcinisali kod kuce, nego prizna samo one koji su vakcinisani u Sr?
  • Jorgos

    19.05.2021 18:36
    Lepa žena
    Baš je lepa žena ministarka!
    Što jes', jes'...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija