Advokatska komora Srbije odlučila da pregovara s ministarstvom

Advokatska komora Srbije (AKS) danas je odlučila da učestvuje u pregovorima s Ministarstvom pravde o nacrtu Zakona o parničnom postupku.
Advokatska komora Srbije odlučila da pregovara s ministarstvom
Foto: Pixabay
"Upravni odbor Advokatske komore Srbije odbio je da se pridruži zahtevima advokatskih komora Zaječara, Šapca i Niša da se od Ministarstva pravde Srbije traži povlačenje nacrta novog Zakona o parničnom postupku i obustavljanje dalje javne rasprave", kazao je advokat Čeda Kokanović posle sednice Upravnog odbora AKS.
 
Ovim su, dodaje on, odbijeni i zahtevi nezadovoljnih advokata koji su protekle nedelje protestovali u Jagodini, Valjevu, Šapcu i Beogradu.
 
Ministarstvo pravde objavilo je 19. maja nacrt izmena Zakona o parničnom postupku i pozvalo zainteresovane da učestvuju u javnoj raspravi.
 
Prošlog ponedeljka velika grupa advokata blokirala je na kratko saobraćaj u centru Beograda, tražeći povlačenje iz javne rasprave ovog nacrta i najavila nastavak protesta dok se to ne desi.
 
Advokati, nezadovoljni tim predlogom, najavili su novi protest za utorak, 1. jun, u Beogradu.
  • Bane

    30.05.2021 10:56
    Svi
    Ne samo advokati, treba svi da izađu i protestuju protiv ovakvog nakaradnog predloga Zakona !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija