Lutovac najavio ponovnu kandidaturu za predsednika DS-a

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac najavio je danas da će se ponovo kandidovati za tu funkciju.
Lutovac najavio ponovnu kandidaturu za predsednika DS-a
Foto: 021.rs
Lutovac je za televziju N1 rekao da je u prethodne tri godine na čelu demokrata ispunio sva svoja obećanja, te da je uspeo da odbrani stranku od "nasrtaja" (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića "spolja i iznutra".
 
On obećava da će na stranačkim izborima 4. jula biti obezbeđeni fer i pošteni uslovi za sve koji se kandiduju i kako kaže tokom svog boravka na mestu predsednika uspeo je da "sačuva instituciju koja je stara više od 100 godina".
 
"DS je najpre uspela da se odbrani od nasrtaja Aleksadra Vučića spolja i iznutra. Sve što sam obećao je uradjeno. Promenili smo krvnu sliku DS, odnos prema politici, a svi oni koji su želeli da se odluke donesu mimo organa stranke, kao i oni koji su težili saradnji sa režimom više nisu tu", navodi Lutovac.
 
On dodaje i da se Demokratska stranka neće spojiti sa Strankom slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa.
 
"DS nije dužna Draganu Đilasu, saradnja sa SSP-om je dobra, ali je cilj da se, kako je DS od početka težio, okupe svi relevantni akteri oko jedinstvenog ili sinhronizovanog nastupa na izborima", smatra Lutovac.
 
Prema njegovim rečima da li će do toga doći zavisi ponajviše od dijaloga o izbornim uslovima koji se trenutno vodi uz posredovanje Evropskog parlamenta, te kako sam kaže razgovori koje predsednik parlamenta Ivica Dačić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić vode sa strankama koje će "svakako izaći na izbore" nemaju smisla.
 
"Kada imate dve strane, ne može jedna da bude i medijator, već to mora da bude neko treći - a u ovom slučaju je to Evropska unija. Ni njima ni nama nije sporna EU, doduše njima retorički, a nama suštinski. Mi idemo ka Evropi a oni idu u rikverc, to je suština njihovog opstanka na vlasti", ocenjuje je lider demorkata.
 
On zaključuje i da se DS neće odazvati eventualnom Vučićevom pozivu na razgovore o Kosovu, jer je to, kako je ocenio, pokušaj predsednika da naknadno legitimiše to što je faktički već priznao Kosovo.
  • gradjaninX

    07.06.2021 18:35
    Nebitan lik u jos manje bitnoj stranci. Nakon svega sto su uradili do sada, svi su pobegli iz te stranke. Ko nije, pa taj je lud.
    Moje misljenje, a i misljenje vecine ljudi koji izlaze na izbore.
  • Gradjanin

    07.06.2021 13:30
    Ostvka
    Ma treba da se pokrijes usima ne ti nego svi Vi iz opozicije i da pustite sposobne da rade
  • Klča

    07.06.2021 13:10
    Za Lukijs svi... Svi
    Svi smo za Lukijs... Sigurno vodi v. d. stranku udefinitivnu propast. I sad ne vredi ništa a tek neće dogodine u ovo vreme.
    Svi svi zaLukija..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.