Vučić i Palma otvorili fabriku u Jagodini; Tepić: Zajedničko pojavljivanje pritisak na tužilaštvo

U Jagodini je danas otvorena fabrika nemačke kompanije "Fišer", gde će se proizvoditi ventilacione mlaznice za Mercedes, BMV i Folksvagen.

Fabriku su svečano otvorili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, vlasnik kompanije "Fišer" Klaus Fišer i ministarka privrede Srbije Anđelka Atanasković.

Vučić je izjavio da će predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma odgovarati ukoliko je uradio nešto protivzakonito i da ga neće štititi "ni ime ni prezime ni partijska funkcija".

"Što se tiče gospodina Markovića - ako je za bilo šta kriv, on će morati da odgovara. Niti ću ga ja štititi, niti će ga štititi neko drugi. Samo nemojte da polazite od presumpcije njegove nevinosti i da je on kriv zato što ga je za nešto optužio neko ko nas je optužio da umesto kokošaka držimo drogu. I onda kada smo pronašli kokoške, onda nije bilo ni izvinite", rekao je Vučić u Jagodini, odgovarajući na pitanje N1 da li njegovo pojavljivanje na otvaranju fabrike sa Markovićem znači da je postupak protiv predsednika opštine gotov.
 
Dodao je da je on čovek koji se striktno drži pravnih normi i da je danas došao u Jagodinu na otvaranje fabrike.
 
Dragan Marković Palma je dodao da njihovo zajedničko pojavljivanje ne znači da treba Vučić da ga brani.
 
"Ne treba niko da me brani, ja sam se sam prijavio, ja sam čovek domaćin, porodičan, i oni su izabrali mene zato što ja kad govorim u parlamentu ima određenu težinu", kazao je Marković Palma.
 
Tepić: Odlazak Vučića u Jagodinu direktna poruka i pritisak na tužilaštvo
 
Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić smatra da je pojavljivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na otvaranju fabrike u Jagodini sa Draganom Markovićem Palmom direktna poruka tužilaštvu, koje se, kako kaže, nalazi u najosetljivijoj fazi istrage optužbi za organizovanu prostituciju.
 
"Vučić je poznat po tome koliko poštuje zakone, Ustav i nezavisnost pravosuđa, naročito tužilački deo. Ne mogu da se otrgnem utisku da je ovaj lični oldazak u Jagodinu, rame uz rame s Palmom, kada cela javnost očekuje prelazak u istražnu fazu optužbi za organizovanu prostituciju, za koju svi osnovi ukazuju da je prvi čovek u piramidi Palma. Kada očekujemo privođenje Palme, da se skloni sa nacionalnih frekvencija, da ne zastrašuje žrtve i svedoke, ne šegači se i izvrgava ruglu strahote koje mu se stavljaju na teret, za šta postoje svedoci, mi imamo ovu predstavu koja je poruka tužilaštvu", kaže Tepić.
 
Ona smatra da to što su Vučić i Marković Palma koalicioni partneri, nije razlog da Vučić "odlazi na noge lokalnom tajkunu" u veoma osetljivom trenutku.
 
"Ja svakoga dana imam svedočenja novih devojaka i mladih žena, njihovih sestara i majki, koje žive pakao pakla. Meni je nebitno da li će ta fabrika biti otvorena od Vučića ili bilo koga, neće im Vučić davati plate, niti od njega zavisi svet. Ono što je najvažnije, ovo je direktan pritisak na tužilaštvo u najosetljvijoj fazi, mi čekamo da objavi odluku, možda je i odustalo na kraju krajeva ili će postupiti onako kako je tužiteljka u Kraljevu postupila kada sam ja bila da dam iskaz", poručuje potpredsednica SSP.
 
Tepić navodi da sluti da je tužilaštvo u narednim danima bilo spremno da pređe u istražnu fazu.
 
"Da to nije tako sigurna sam da se Vučić ne bi pojavio s Palmom u Jagodini. On je isti perfomans sprovodio i kad je oslobađao Milana Radojčića odgovornosti za smrt Olivera Ivanovića i kad je oslobađao Lončara i Gašića za smrt posade Omera Mehića i kad je oslobađao Babića sa smrt Stanike Gligorijević", kaže Tepić.
 
Zato je, kaže ona, obilazak fabrike mogao da sačeka.
  • Saša

    11.06.2021 08:02
    Ne znam više gde je granica ljudskosti? Ovo društvo je sa ovima na vlasti dotaklo svoje dno. Ako smo mislili da može gore, ne može. To je to! U mulju smo, a ovi od gore sipaju po nama svoja go*na! I mi sve to trpimo i ćutimo pod geslom da može biti i gore! E pa ne može! Ovo je to gore!
  • Šojić

    10.06.2021 23:26
    Ccccc
    Za koga ti naivni narode glasaš? Cccccc
  • Dragan

    10.06.2021 22:36
    Ah
    Dotle Mercedes i Folcvagen prroizvode finalni deo vizila.Nama mrvice kao pod pod pod izvođač.Pored toga Mercedes,Folcvagen ni u naj luđim snovi.a neće kupovati jer imaju svoje dobavljače.Ovo smeće ide u servisne privatne radionice.E Tito isto u Sloveniji posetio fabriku turbina ima na you tube .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.