Ružić: Završni ispit za osmake biće lakši od probnog

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da će završni ispiti biti lakši od probnih završnih ispita i da će veliki broj zadataka biti na zaokruživanje.
Ružić: Završni ispit za osmake biće lakši od probnog
Foto: Pixabay
"Svakako će biti mnogo lakše nego što je to bilo u regularnim okolnostima. Đaci su imali dovoljno vremena, nema razloga za tremu i nervozu", rekao je on za RTS.
 
Govoreći o bezbednosti testova, Ružić je rekao da su oni "zapakovani i spremni" i da ih čuva policija, a da će biti pregledani na sedam punktova u Srbiji.
 
"Odgovornost nose direktori i nastavnci koji budu zaduženi za kontrolu testa. U svakoj učionici biće 12 učenika sa po dva kontrolora", kazao je on.
 
Svako ko pokuša da zloupotrebi testove, dodao je ministar, biće procesuiran i najdrastičnije kažnjen.
 
Upitan o proslavi matura, Ružić je kazao da će Krizni štab na današnjoj sednici odlučiti da li će ih biti.
 
"Nadamo se da će Krizni štab omogućiti proslavu matura, ali zdravlje je na prvom mestu", rekao je on.
  • Aca

    14.06.2021 11:59
    Sve
    testove i ocene treba ukinuti a onda su i kontrole i ministarstvo nepotrebni.I tako ništa ne rade ali nose Rolekse.
  • maltretiranje dece

    14.06.2021 11:00
    Kakav završni ispit, kakva polaganja, stresiranja dece. Upišu se u skolu spram uspeha, ima mesta, nema mesta. Ako baš hoće tu školu, postoji plaćanje da otvore još jedno odeljenje. Ne mora biti 1000 €, može biti 500€. Mesta ima u svakoj školi, a ova situacija je dovela da deca nisu redovno išla u školu, nije imao ko da im prenese znanje. Isli su na privatne časove.Već su plaćali osnovnu skolu.
    Razmislite koliko je koristan rad bio sa decom. Da nauče gradivo ili da nauče za ocenu? Osnovno znanje za ceo život ili znanje za kontrolni?
  • Milan

    14.06.2021 09:50
    Istina
    1. Nije ispit težak, nego su ocene poklonjene!
    2. Poenta ispita i nije da svi urade maksimalno, nego da se napravi neka rang lista. Neko će uraditi maksimalno, neko osrednje, neko loše...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.