Tužilaštvo ispituje smrt vojnika tokom vojne vežbe na Pešteru

Više tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je predistražni postupak, ispitujući okolnosti pod kojima je stariji vodnik Dejan Stojković preminuo 24. juna, tokom izvođenja vojne vežbe na Pešteru.
Tužilaštvo ispituje smrt vojnika tokom vojne vežbe na Pešteru
Foto: 021.rs
U tužilaštvu je za taj list rečeno da je u toku dosadašnjeg postupka obavljen uviđaj, naložen pregled i obdukcija tela i ispitano više svedoka.
 
Utvrdili su da se Stojković na dan smrti, u toku izvođenja vežbe, kao komandir vozila nalazio u oklopnom vozilu BVP M-80 sa još šest osoba, i da je iznenada umro oko 12.30h.
 
"S obzirom na to da još uvek Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru nije dostavljen nalaz i mišljenje naložene obdukcije, od kojeg će zavisiti dalje eventualno preduzimanje određenih radnji, Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru o daljem toku postupka blagovremeno će obaveštavati javnost", rečeno je za Danas.
 
Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da je Stojkoviću iznenada pozlilo, ali je bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš rekao da je Stojković poginuo jer se zbog ekstremno visoke temperature aktivirao sistem za gašenje požara u borbenom vozilu, podsetio je list.
 
Navode Ponoša potvrdio je izvor lista Danas koji je dodao da još nije jasno zbog čega se aktivirao protivpožarni sistem koji je podešen da se aktivira pri temperaturi od 110 stepeni Celzijusovih.
  • Boris

    02.07.2021 10:48
    Gardisti su se sami poubijali.
    Cvijan je u Americi.
    Stojkoviću je pozlilo.

    Sve je u redu narode, teraj dalje.
  • jovan

    02.07.2021 10:07
    NIJE SE SMELO
    Koja je budala mogla narediti da se po najvećoj vrućini sprovodi vežba. To je samo dokaz koliko ljudski životi u Srbiji ništa ne vrede. Ministar bi morao podneti ostavku. Koji ludaci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija