Vučić "nakon detaljnog promišljanja" tražio da se sutra ne razmatraju tumačenja zakona

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od šefa poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Aleksandra Martinovića da se povuku iz procedure autentična tumačenja tri zakona.
Vučić "nakon detaljnog promišljanja" tražio da se sutra ne razmatraju tumačenja zakona
Foto: 021.rs
Prema informacijama Novosti, Vučić se odlučio na taj korak posle "detaljnog promišljanja i opredeljenja da su interesi građana uvek na prvom mestu".
 
"Novosti" su ranije objavile da je otkazana sednica skupštinskog Odbora za ustavna i zakonodavna pitanja, koja je trebalo sa bude održana u ponedeljak, kako bi se raspravljalo o autentičnim tumačenjima zakona o zaštiti potrošača, zaštiti korisnika finansijskih usluga i obligacionim odnosima.
 
U ovim dokumentima, kako pišu Novosti, poslanici su zauzeli stav koji je išao u korist bankama, a na štetu na desetine hiljada građana koji su tužili banke, jer su im za kredite, posebno stambene, naplaćivale troškove mimo zakona.
 
Parlamentarci sada u objašnjenjima zakona tvrde da su banke smele da naplaćuju ove "namete", što je u suprotnosti sa većinom do sada donetih sudskih odluka u korist oštećenih klijenata, navode Novosti.
 
Na sajtu Skupštine Srbije i dalje stoji da će sednica Odbora za ustavna i zakonodavna pitanja, na kojoj treba da se raspravlja o autentičnim tumačenjima zakona o zaštiti potrošača, zaštiti korisnika finansijskih usluga i o obligacionim odnosima, biti održana u ponedeljak, 5. jula u 13 sati.
  • Imre

    08.07.2021 09:53
    @ Lepa: gresis kad kazezes da tvoj predsednik misli,ne on PROMISLJA,nova terminologija za razmisljanje, jer se to izumitelju cini da je promisljanje veci napor za mozak od razmisljanja,koje on cini za narod.
  • Pogba

    07.07.2021 21:43
    Brzo poslati brnabic i vulina da objasne kako je gazda utrosio samo 3% svojih mentalnih sposobnosti na ovo promisljanje. Nemoj da ispadne kako mu je trebalo citavih deset dana da se seti kome on sluzi, narodu ili bankarima.
  • Jeka

    05.07.2021 08:22
    Bravo,interesi gradjana su najbitniji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.