Šuvakov: Promena statusa bi Petnicu učinila lakim političkim plenom

Bivši pomoćnik ministra prosvete Milovan Šuvakov ocenio je da bi promena statusa Istraživačke stanice Petnica tu instituciju učinilo lakim političkim plenom.
Šuvakov je rekao za Danas da ne zna koja bi tačno bila svrha prelaska Petnice u sistem, niti kako bi se to izvelo. On je naveo da je siguran da to ne bi vodilo ničemu dobrom.
 
Šuvakov je napomenuo da je Petnica oduvek bila nezavisna od države i da je to obezbedilo da se razvija uprkos izazovima vremena, te naglasio da je nezavisnost suština te institucije.
 
"Imajući u vidu aktuelnu političku atmosferu, bilo koja promena tog statusa bi ustanovu učinilo lakim političkim plenom, što bi nužno bilo praćeno urušavanjem koje vidimo i u slučaju drugih institucija", rekao je on.
  • Pićuka

    06.07.2021 16:34
    Nisu problem ni institucije ni uređnja. Uvek je problem čovek. Kada pođemo od toga, a možemo i od sebe, videćemo da je čovek pogano stvorenje. Sve imamo, od ajfona do leta na mars, a čoveka smo degradirali, namerno. Tu šminka više ne pomaže.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.