Javni poziv za subvencionisanje ugradnje solarnih panela krajem avgusta

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović najavila je da će javni poziv za subvencionisanje ugradnje solarnih panela biti raspisan krajem avgusta ili početkom septembra.
Javni poziv za subvencionisanje ugradnje solarnih panela krajem avgusta
Foto: Pixabay
Ona je izjavila da je planirano da javni poziv za subvencije za ugradnju solarnih panela protekne isto kao prethodni za povećanje energetske efikanosti, odnosno zamenu stolarije, saopštava ministarstvo.
 
"To su bitni projekti koji će trajati i nekoliko godina. Drugi javni poziv za zamenu stolarije ponovićemo krajem decembra ka svim lokalnim samoupravama", kazala je Mihajlović.
 
Podsetimo, Novi Sad se ne nalazi na listi lokalnih samouprava čiji građani će moći da konkurišu za subvencije za zamenu prozora, o čemu je 021.rs već pisao.
 
Mihajlović je istakla da će ministarstvo i u narednoj godini obezbediti sredstva za subvencije.
 
"Planiramo da naredne godine imamo 100 miliona evra za zamenu stolarije i da svi građani i građanke koji godinama unazad nisu mogli da promene prozore, urade izolaciju ili zamene krov, sada to mogu da urade", rekla je ona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.