Vučić: Brza pruga Beograd-Novi Sad gotova do kraja godine, a za četiri i do Budimpešte

Do kraja godine biće gotova pruga između Beograda i Novog Sada, a pruga Beograd-Budimpešta za četiri godine, kada će se ova relacija vozom prelaziti za dva sata i 45 minuta.
Vučić: Brza pruga Beograd-Novi Sad gotova do kraja godine, a za četiri i do Budimpešte
Foto: 021.rs
Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Predsedništvu rekao da će "oko Sretenja pozvati premijera Orbana u Beograd da zajednički prođu vozom koji će ići brzinom od oko 200 kilometara na sat od Beograda do Novog Sada".
 
"Ima komplikacija zbog prelaza Dunava, Čortanovačke petlje i mnogih problema kroz velike gradove. Za drugi deo pruge, od Novog Sada do Subotice, u septembru će uveliko početi sa eksproprijacijom zemljišta. Što se nas tiče, za tri godine bi mogli u potpunosti da otvorimo deonicu od Beograda do Subotice. Nadam se da će u tom roku i mađarska strana završiti radove", rekao je Vučić.
 
Prema njegovim rečima "to nije samo pruga za Srbiju", već je važna i za Evropsku uniju. Predsednik se zahvalio Orbanu i celoj njegovoj vladi "jer su bili spremni da prihvate i kritike i napade i da nastave da se iskreno zalažu za prijem Srbije u Evropsku uniju".
 
On je rekao da je "malo takvih prijatelja i takvih zemalja", kao i da će Srbija "to znati da ceni i umeće da uzvrati".

Teme

pruga
  • &

    08.07.2021 19:50
    Велики Магу , 3-4године ћеш градити пругу дужине 100км ,кроз најједноставнији рељеф на свету.Нема једноставније него НС-СУ. Нема једноставније на земаљској кугли.Пругу БГ-НС држиш затворену неколико година.По једноставности одмах иза НС-СУ. Не даш људима да путују, на електронским медијима трујеш старе и омладину ,пуштајући марића и митровића да то раде. Ти то намерно радиш, Вучићу ти си најодговорнији злотвор од свих!
  • Aca

    08.07.2021 18:32
    Evropska pruga
    Jedva čekam da završe sa prugom i da se zozam do Budipešte u soping.
  • Maja

    08.07.2021 18:25
    Đilas je kriv
    Da opozicija ne ide noću i ne krade pragove sa šina, bilo bi odavno gotovo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.