Sindikat: Fijat odbija da sedne za pregovarački sto, čekaju mig iz Italije

Ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević rekla je, povodom štrajka u fabrici Fijat plastik, da njeno ministarstvo nastoji da najpovoljnije reši situaciju u toj kompaniji.
Sindikat: Fijat odbija da sedne za pregovarački sto, čekaju mig iz Italije
Foto: Pixabay
Komentarišući ocene sindikata Fijat plastika da je, i posle uključivanja Ministarstva rada u posredovanje, poslovodstvo kompanije nastavilo da ignoriše zahteve štrajkača i pozive Agencije za mirno rešavanje sporova, Kisić Tepavčević je rekla da su se predstavnici kompanije javili Agenciji za mirno rešavanje sporova i ocenila da su sada u pitanju "predpregovaračke pozicije".
 
Ona je danas imala sastanak sa predsednikom Štrajkačkog odbora Fijat plastik Zoranom Miljkovićem i predsednikom Saveza samostalnih sindikata grada Kragujevca Jugoslavom Ristićem.
 
Miljković je, posle jednočasovnog razgovora, rekao da je ministarku obavestio da se stvari nisu pomerile sa mrtve tačke više od 20 dana, odnosno od kada je održan sastanak sa ministarkom rada u Beogradu.
 
"Rekli smo joj da Fijat odbija da sedne za pregovarački sto i da kupuje vreme, takoreći zavlačeći direktora Agencije za mirno rešavanje sporova", rekao je Miljković.
 
On je dodao da iz Fijata kažu da navodno jedva čekaju da sednu za pregovarački sto, ali da se to ne događa jer čekaju na "mig" iz Italije.
 
"Tražili smo od ministarke, kao i na prethodnom sastanku sa njom, da državni organi svim pravnim sredstvima nateraju Fijat da poštuje zakone Republike Srbije", rekao je Miljković.
 
Preneo je ministarki i da kompanija nastavlja da krši zakone jer je posle izmeštanja montaže branika iz Fijat plastika u fabriku Fijat Krajsler automobili (FCA) nedavno to učinila i sa magacinom za logistiku, dok su radnici na plaćenom odustvu.
 
"Mi tražimo da nam se vrati regres na nivo od prošle godine i da se vrate izmeštene mašine u našu fabriku kao i svi radnici na posao", rekao je Miljković.
 
Prema njegovim rečima Kisić Tepavčević je rekla da će o situaciji tokom dana razgovarati sa najvišim državnim organima kao i sa prvim menadžerom FCA u Srbiji Nikolom Jerotijevićem.
 
Miljković je rekao da ministarka smatra da treba što pre da se sedne za pregovarački sto uz posredovanje Agencije za mirno rešavanje sporova kako bi bio postignut dogovor i potpisan sporazum o ispunjenju o prekidu štrajka u fabrici Fijat plastik.

Teme

fijat

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.