Nevreme u Lebanu i Ivanjici uništilo malinjake i plastenike sa paradajzom, oštećeni i putevi

Olujni vetar sa kišom i gradom za nepunih 20 minuta uništio je letinu u opštini Lebane, najviše paradajz pod plastenicima, i poplavio centar varoši.
Nevreme u Lebanu i Ivanjici uništilo malinjake i plastenike sa paradajzom, oštećeni i putevi
Foto: Pixabay (ilustracija)
Nevreme sa jakom kišom i gradom nanelo je štetu malinjacima i putnoj infrastrukturi u ivanjičkom kraju.
 
Jaka kiša u subotu popodne oštetila je pet putnih pravaca u opštini Ivanjica, a najkritičnija situacija je na putevima u selima Međurečje, Vučak, Sastavci i Gleđica. Putevi u Sastavcima i Vučaku su potpuno neprohodni, jer su na njima veliki odroni.
 
U pojedinim selima padao je krupan grad koji je pričinio veliku štetu malinjacima u kojima je u toku berba maline. U gradskom području Ivanjice poplavljeno je više ulica. Ekipe opštinskih komunalnih službi su na terenu i saniraju štete.
 
Kako su agenciji Beta potvrdili meštani iz Lebana i okolnih sela, u nevremenu sinoć najviše su stradali plastenici i ispod njih paradajz u selima Togačevce, Cekavica, Bošnjace i Pertate.
 
"Za samo dvadesetak minuta oluja je pocepala sve najlone na plastenicima i ostatke podigla, a grad je uništio paradajz. Samo smo pogledali i videli pustoš, sutra ćemo da procenjujemo štetu", rekla je Jelena Ilić iz Cekavice.
 
Ova sela su istovremeno i najveći proizvođači povrća pod plastenicima u opštini Lebane, a neki ratari su nedavno besplatno delili paradajz u Leskovcu zbog niske otkupne cene.
 
Takođe, poljoprivrednici iz ovih sela trebalo je da učestvuju na prvom Paradajz festu u Lebanu 30. jula.
 
Zbog jake kiše i grmljavine sinoć je bio poplavljen i centar Lebana gde je vetar lomio drveće i nosio kontejnere, pa je glavna ulica bila zatvorena za saobraćaj.
 
Varoš Lebane, kao i cela susedna opština Medveđa, koja se strujom napaja iz trafo-stanice kod Lebana, bile su sat vremena bez struje jer je ona isključena radi predostrožnosti, kako je potvrđeno Beti u Elektrodistribuciji u Lebanu.
 
U centrali Vatrogasno-spasilačke ekipe u Leskovcu potvrđeno je da je tokom oluje grom udario na dva mesta u lebanskoj opštini i izazvao manje požare.
  • Mile rent-a mozak

    18.07.2021 11:22
    Kamuflirani i maskirno neprepoznatljivi gradonosni oblaci, i dalje vrše blickrig na protivgradnu opremu i strelce. Kao da su u ratu sa našim poljima, i usevima svake godine mora da poginemo kao na Gazimestanu. Ako nevaljaju odbrambeni sistemi, dajmo predsedniku da iscrta mažino liniju, jer ovako nebeski narod neće imati šta da jede.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija