Pojačana kontrola turističkih autobusa i vozača, građani pozvani da prijave nepravilnosti

Saobraćajna policija će od danas, 19. jula do subote, 25. jula pojačano kontrolisati saobraćaj, usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači teretnih vozila i autobusa.
Pojačana kontrola turističkih autobusa i vozača, građani pozvani da prijave nepravilnosti
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ova akcija sprovešće se u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).
 
Saobraćajna policija će pojačano kontrolisati teretna vozila, kao i autobuse kojima se prevoze putnici u unutrašnjem i međunarodnom prevozu. 
 
"Tokom sprovođenja akcije, vršiće se kontrola posedovanja propisane dokumentacije za vozila i vozače, tehničke ispravnosti vozila, psihofizičkog stanja vozača, kao i poštovanje propisa o radnom vremenu vozača i korišćenju propisanih odmora i pauza", navodi MUP.
 
MUP poziva građane da, ukoliko posumnjaju u tehničku ispravnost autobusa kojim se prevoze ili u psihofizičko stanje vozača usled umora ili alkoholisanosti, o tome odmah obaveste Upravu saobraćajne policije, na broj telefona 064/892-2121.
 
"Nakon prijave, patrola saobraćajne policije izaći će na teren i izvršiti kontrolu autobusa i vozača", zaključuje MUP.
  • Mico

    19.07.2021 11:16
    /
    Jake su to kontrole kad ih oni najavljuju, pa ce vozaci znati i jos plus ih toliko mrzi da rade da apeluju na gradjane da cinkare. Sramota
  • Joca

    19.07.2021 11:13
    bagra
    Koga vi za......te, kontrolisete autobuse i pekare a ogromnikes novci sto se ulivaju u stanogradnju se ne kontrolisu. To je normalna stvar da milioni eura dolaze niotkuda. Vi ste bagra koju ovaj narod ne zasluzuje.
  • G pen

    19.07.2021 10:59
    Prijavljivali smo i ranije ali nije vredelo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.