Popović opisao napad Levijatana na Grbovića: Provocirali su od momenta kada je stigao u kafić

Direktor Centra za praktičnu politiku Dragan Popović za Danas je opisao kako je izgledao napad Levijatana na predsednika Pokreta slobodnih građana Pavla Grbovića.
On objašnjava da su Grbovića provocirali od momenta kada je stigao u kafić
 
"Sedeo sam sa Pavlom Grbovićem u kafiću u centru Beograda, 21. jula oko 14h. Grupa pripadnika organizacije Levijatan (svi su nosi njihove oznake) na čelu sa Pavlom Bihalijem počela je da provocira Pavla Grbovića od momenta kada je stigao u kafić. Pretili su da će da ga ošišaju, da ga polome i sličan repertoar pretnji i uvreda (uz uobičajeno mnogo psovki)", opisuje za Dana direktor Centra za praktičnu politiku, napad Levijatana na predsednika Pokreta slobodnih građana, kojem je prisustvovao.
 
Kako dodaje, jedan od članova pokreta Levijatan je ustao i krenuo ka njima, ali je odustao kada je Pavle Grbović izvadio mobilni i počeo da ga snima.
 
"Ipak, nastavili su sa uvredama. Na kraju su opkolili naš sto i provocirali Grbovića, pritom snimivši sve telefonom. Cela ova situacija pokazuje da se razne paramilitarne grupe koje režim Aleksandra Vučića koristi u različitim prilikama, osećaju sve slobodnije da maltretiraju i napadaju ljude na ulici. Očigledno s pravom računaju da će ih pripadnost režimu zaštiti od bilo kakvih sankcija. S obzirom na činjenicu da ovo nije prvi napad Levijatana na ljude, jasno je da je ova organizacija jedna od najopasnijih po građane, ali i po pravni poredak u zemlji. Svaki dan njihovog legalnog rada znači dan manje za pravnu državu u Srbiji, ali to se sigurno neće rešiti dok se društvo ne obračuna sa onim ko stoji iza njih - Aleksandrom Vučićem i njegovim autokratskim režimom", zaključuje Popović za Danas.
 
Grbović je juče na društvenoj mreži Tviter objavio snimak kako jedan od članova Levijatana nervozno prilazi i odlazi od stola za kojim je sedeo, u kafani Šumatovac, u centru Beograda, opisavši situaciju sledećim rečima:
 
"Pre nego što sam uključio kamere dobri momci koji vole kuce i mace su mi dobacivali da će me ošišati i polomiti p****, uz standardni repertoar uvreda …. Šumatovac, centar grada , pred 30-ak ljudi. Hvala državi što mi omogućava da se osećam bezbedno."
 
Pokret slobodnih građana predao je pre mesec dana Republičkom javnom tužilaštvu inicijativu za zabranu, kako navode, "militantnog pokreta Levijatan".
  • Bojan

    23.07.2021 14:02
    @Noj(e)
    Može samo da bude zadovoljna, takvi degenerici su joj ciljna grupa.
  • miki

    23.07.2021 14:01
    karma
    svaka akcija ima reakciju pitanje je vremena a onda ce biti nisam znao....
  • /

    23.07.2021 12:29
    /
    levijatan je milicija.

    secate li se, komentatori, koliko ste se ovde radovali zakonskim dopustanjem osnivanja i organizovanja milicija.

    stidite li se zbog toga?
    zaboravili ste da se donosanjem tog zakona ubrzo pojavio levijatan

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.