Odbijen prigovor advokata Danijele Štajnfeld u slučaju protiv Lečića

Prigovor advokata Danijele Štajnfeld na rešenje o odbačenoj krivičnoj prijavi protiv glumca Branislava Lečića, odbijen je od strane Apelacionog javnog tužlaštva, potvrđeno je za "Nova.rs".
Više javno tužilaštvo u Beogradu, podseća Nova.rs, saopštilo je 13. jula da "ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti".
 
Glumica je tada prokomentarisala za beogradske medije da stiče utisak kao da tužilaštvo ne želi ili ne sme da vidi da ima više nego dovoljno dokaza za sudski postupak.
 
Sa druge strane, pravni tim Branislava Lečića odbacivanje prijave okarakterisao je kao dugo čekanu pravdu. 
 
Štajnfeld je povodom toga izjavila da "tužilaštvo kao da ne želi ili ne sme da vidi da ima više nego dovoljno dokaza da započne sudski postupak", i da postoje brojni svedoci, uključujući i žrtve, ali i materijalni dokazi koji potvrđuju njenu traumu izazvanu Lečićevim seksualnim nasiljem.
 
Ona je podsetila da je postupak iniciralo tužilaštvo, "posle medijskih objava o filmu 'Zaceli me'".
 
Glumica je otvorila stranicu "Stub srama" na Fejsbuku na kojoj za sada obelodanjuje uznemirujuće poruke i komentare koje dobija. Nakon što je tužilaštvo saopštilo da neće pokrenuti postupak protiv glumca Branislava Lečića za silovanje, za šta ga je optužila, ona je u objavi na Instagramu navela da "želi da žrtve imaju slobodu da prijave nasilje, kao i pravo na podršku".
 
  • Sofija

    04.08.2021 08:36
    Bruka i sramota...
  • Ilo

    04.08.2021 07:42
    E, ovo je Srbija
    Javno objaviti ko stoji iza Lečića!
  • BoraT

    04.08.2021 03:30
    Znaci samo je pitanje dana kada Lecic pristupa ili daje javnu podrsku SNS-u i AV-u. Zalosno i sramno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija