Jeremić: Belivukova grupa nije postojala pre nego što je SNS došla na vlast

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da kriminalna grupa Veljka Belivuka nije postojala pre dolaska Srpske napredne stranke (SNS) na vlast.
Jeremić je, kako je danas saopštila Narodna stranka, ocenio da čelnici "aktuelnog režima" moraju da snose političku odgovornost za širenje organizovanog kriminala u Srbiji, "čak i da nije tačno ništa od onoga što se u javnosti pojavilo o njihovim vezama sa Belivukovim klanom", jer su kako je rekao, u prethodnih gotovo deset godina imali svu vlast u svojim rukama, a taj klan je "od nule nastao upravo tada".
 
"Nadam se da će tužilaštvo i pravosudni organi u postupku protiv Belivuka uraditi svoj posao u skladu sa zakonom i profesionalnom etikom a posle promene vlasti predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Belivuk dobiće priliku da u zatvoru desetinama godina raspravljaju ko je koga zvao i ko je iz sadašnje vlasti bio veza sa tom kriminalnom grupom", naveo je Jeremić tokom posete Valjevu.
 
Komentarišući prisustvo nekih opozicionih čelnika na koktelu sa Vučićem i srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, lider Narodne stranke je rekao da Vučićev "poziv na državno jedinstvo" nije bio iskren, jer nije upućen "najznačajnijim opozicionim strankama, medju kojima je i Narodna stranka".
 
"To je pokazalo istinske motive slikanja sa vinom u ruci i u opuštenoj atmosferi, koja ne odgovara ozbiljnosti situacije", rekao je Jeremić.
 
Konferenciju za novinare predsednika Narodne stranke je u Valjevu pokušao da prekine čovek koji je govorio nepovezano i vredjao Jeremića, navedeno je u saopštenju.
  • Mici

    16.08.2021 10:29
    Koji belivuk
    Pa probaj kupiti skup auto (100+k evra u NS ili BG) i otvoriti kafić u centru grada?

    Dokle god to ne bude rešeno, da ljudi mogu slobodno uraditi ono gore, država NEE VELjAAAA
  • Mirko

    10.08.2021 13:22
    Botovi stigli sa letovanja. Lepo je znati da se bar neko odmorio u Srbiji.
    Pazite na salamu, oce holesterol od nje.
  • Sto napisa dole neko

    07.08.2021 15:07
    Pola Veljine ekipe bilo jos u pelenama dok ste vi bili na vlasti....al zato nemojte da zaboravite, žuti, da ste vi imali zemunski klan,koji je isto tako radio sta je hteo, rijaliti smeće ste nam vi uveli u državu i ko zna kakav jos toksični sadržaj. Ah da, zahvaljujući vama, jer ste bili nesposobni, ovi su i došli na vlast... Nesposobni ste bili tada, nesposobni ste i sada,nemate cilj,nemate plan, nemate stav, a pogotovo obraza, jer vam je debljine ko vojnički djon...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.