Borović: Belivukom se bavile strane službe, Nenadić samo potpisao optužnicu

Predsednik Odbora Narodne stranke za pravosuđe, advokat Borivoje Borović izjavio je da su se slučajem Veljka Belivuka bavile strane službe.
Borović: Belivukom se bavile strane službe, Nenadić samo potpisao optužnicu
Foto: 021.rs
On je rekao da to što je optužnicu protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka potpisao tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić, a ne jedan od njegovih zamenika, ukazuje da su se "istragom zapravo bavile strane službe", a da je Nenadić "samo potpisao".
 
"Branio sam, između ostalog, i optužene u Šarićevoj, Makinoj i kruševačkoj grupi i uvek je potpisivao zamenik tužioca, ali ovakav slučaj nikada nisam imao. Očigledno je da je optužnicu čitao neko iz političkog vrha mnogo ranije, da su dokazi verovatno stavljeni na uvid kod predsednika države i nekih ministara i da su analizirani vrlo laički. Nije isključeno da su oni uticali na optužnicu. I ovo je jedan od poteza koji ukazuju da su se istragom zapravo bavile strane službe, a da je Nenadić samo potpisao", rekao je Borović za portal Nova.rs
 
Borović je naveo da mu "sve to liči na situaciju u kojoj mora da se kontroliše upetljanost vlasti u ceo slučaj".
 
"To može samo jedan čovek, koji je postavljen na tom slučaju, a to je Nenadić. Nisam siguran da imaju poverenje u zamenika tužioca za organizovani kriminal Sašu Ivanića, koji je kritikovan i osporavan i koji je provlačen kroz tabloide i blaćen", rekao je Borović.
 
Borović je ocenio da je Nenadić potpisao optužnicu i zbog "medijskih razloga, jer žele da drže sve pod kontrolom".
  • Veverica

    11.08.2021 08:00
    verujem
    Optužnica na 322 strane napisana za nedeljak dana?!? Pa ni Danijela Stil ne može za tako kratko vreme da napiše ljubić, a sve ima u glavi, ne mora da lista spise...A to što je kraju teksta optužnice... pa pre bi se reklo da je autogram, iza potpisa pošten čovek stoji.
  • Barba

    10.08.2021 23:59
    Jasno kao dan
    još kada je Predsednik saopštio da je optužnica "pravo remek delo". Svako sa prosečnom inteligencijom je mogao da shvati da je on "pisao" i odobrio u cilju kontrolisanja štete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija