Krkobabić: Još 100 novih zahteva za kupovinu seoskih kuća

Prvih 14 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicama, koji su potpisani juče u Beogradu, predstavlja samo početak.
Krkobabić: Još 100 novih zahteva za kupovinu seoskih kuća
Foto: 021.rs
To je danas izjavio ministar za brigu o selu Milan Krkobabić i najavio razmatranje oko 100 novih zahteva pristiglih na konkurs.
 
"Sledeća komisija imaće blizu 100 predmeta pred sobom. Radimo do utroška sredstava, imamo 500 miliona dinara do 1. novembra", rekao je Krkobabić za TV Pink i dodao da će u prvom ciklusu biti dodeljeno oko 500 kuća.
 
Istakao je da je osnovno da se obezbedi krov nad glavom, a da će se onda raditi i na drugim stvarima - da se ljudima na selu obezbedi sigurna i redovna zarada, vodovod, kanalizacija…
 
Krkobabić je rekao da je veoma važan i širokopojasni internet i dodao da očekuje da više od 500 sela dobije internet.
 
Naveo je da je epidemija korona virusa doprinela da se polako napuštaju gradovi i pozvao sve koji ispunjavaju uslove da se prijave na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.
 
"Mi ćemo u ovom ciklusu završiti posao za jedno mesec dana, ali ovo je samo početak. Imaćemo ozbiljne razgovore na vladi oko ovoga i očekujemo podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se izdvoje velika sredstva za ovo", dodao je Krkobabić.
  • Diskriminisani

    11.08.2021 12:13
    Prvo vratite oteto
    Prvo vratite oteto! Za restituciju nevraćate u naturi, kao hoćete da platite, ali imate samo 15%, što znači da ponovo hoćete da otimate, a imate za para i kuća za poklanjanje. Teška sramota.
    Poklanjaj ti Krkobabiću svoju babovinu, ako je imaš i tamo gde je imaš od pre 1945...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija