Crnogorska policija podnela krivičnu prijavu protiv Belivuka i Miljkovića

Crnogorska policija podnela je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, J. N. i Ž. R. zbog sumnje da su stvorili kriminalnu organizaciju.
Crnogorska policija podnela krivičnu prijavu protiv Belivuka i Miljkovića
Foto: 021.rs
Takođe i zbog sumnje da su počinili teško ubistvo i teško ubistvo pomaganjem.
 
Iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) je saopšteno da se Belivuk i N. N. lice sumnjiče da su u drugoj polovini 2020. formirali kriminalnu organizaciju "koja za cilj ima vršenje krivičnih dela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora u trajanju od četiri godine ili teža kazna, radi sticanja nezakonite dobiti i moći", prenose podgoričke Vijesti.
 
"Delovanje kriminalne organizacije je planirano na duže vreme, uz primenu tačno određenih pravila i unutrašnje kontrole i discipline, a svaki član kriminalne organizacije je imao unapred određen zadatak i ulogu", navodi SDT.
 
Kako dodaje, u delovanju kriminalne organizacije planirana je primena zastrašivanja i nasilja.
 
"Organizatori su lično ili preko drugih članova organizacije vrbovali lica za članove kriminalne organizacije, pa su pored za sada N. N. lica, članstvo u kriminalnoj organizaciji prihvatili M. M, J. N. i Ž. R", saopšteno je iz SDT-a.
 
Tužilaštvo za organizovani kriminal u Srbiji podiglo je optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, koja je delovala pod velom partizanove navijačke grupe "Principi".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija