Požar u Vinči skoro potpuno lokalizovan

Sekretarijat za zaštitu životne sredine Beograda saopštio je da se nastavlja dogašavanje požara na deponiji u Vinči.
Požar u Vinči skoro potpuno lokalizovan
Foto: 021.rs
Požar je prema izveštaju za period od sinoć do jutarnjih časova "skoro potpuno lokalizovan".
 
"Požar je i dalje dubinskog karaktera. Beli dim je prisutan u osetno manjoj meri na samo jednom lokalitetu", navodi se u izveštaju koji je objavila Gradska uprava.
 
Uprava za vanredne situacije u Beogradu, navodi da će danas na prostoru gradske deponije "Vinča" biti angažovano jedno vatrogasno vozilo sa četiri vatrogasca.
 
Gradski zavod za javno zdravlje Beograd, objavio je izveštaj o stanju zagadjenja, po kom je na mernom mestu AMS Ovča, izračunavanjem indeksa kvaliteta, vazduh za poslednji izmereni period ocenjen kao "odličan" i "dobar". 
 
Vazduh na mernom mestu AMS Zemun jke ocenjen kao "dobar" i "prihvatljiv", a po koncentracijama sumpor-dioksida, azot-dioksida i PM čestica na stanici AMS Bulevar despota Stefana vazduh je ocenjen kao "dobar" i "prihvatljiv".
 
Na mernom mestu AMS Novi Beograd vazduh je bio "dobar" i "prihvatljiv", dok je kod KBC "Dr Dragiša Mišović" bio izmedju "dobrog" i "odličnog", isto kao i na mernoj  stanici najbližoj Vinči. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija