Đerlek: Kovid propusnice bi bile potpuno opravdane

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Đerlek založio se za uvođenje kovid propusnica, kao i za obaveznu vakcinaciju zdravstvenih i prosvetnih radnika.
Đerlek: Kovid propusnice bi bile potpuno opravdane
Foto: Pixabay
"Potez s kovid propusnicama je potpuno opravdan i mnogo iskusnije zemlje koje su vodile računa i o ličnom i o građanskom pravu su uvele kovid propusnice i to se pokazalo kao pozitivan potez. Zašto to i mi kao država ne bismo uradili", kazao je Đerlek za televiziju Prva.
 
"Ne bih se složio s pričama da je to kažnjavanje nevakcinisanih zato što možete ući i ako priložite potvrdu da ste preležali kovid-19 ili da ste negativni na antigenskom testu", rekao je Đerlek.
 
On je dodao da ukoliko bi se građani samo delili na vakcinisane i nevakcinisane – to je diskriminacija, a da traženje takvih potvrda nije diskriminacija, a zaštićeni su životi ljudi.
 
Prema njegovim rečima, treba iskoristiti Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, jer je svega oko 50 odsto nastavnika vakcinisano i da to može da bude ozbiljan problem u sprovođenju nastave.
 
"Krizni štab treba ozbiljno da razmisli kako će i zdravstveni i prosvetni radnici ući u ustanove gde obavljaju svoj posao jer bi bila katastrofa i nedopustivo da zdravstveni radnik zarazi pacijenta koji dođe da operiše, recimo, žučnu kesu ili da nastavnik zarazi učenika", naveo je Đerlek.
 
On je kazao da Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti daje dosta mogućnosti da ipak za te dve kategorije bude obavezna vakcinacija.
  • Logicno

    22.08.2021 10:02
    "Vakcinisan sam s obe doze Sinopharma, mislim da propusnica ne znači ništa, ne znači da nećete negde pokupiti negde virus...Znam neke koji su vakcinisani, imaju potvrdu, otišli na neki događaj i eto...leže kući bolesni..."

    Tako je, leže kući, a ne u bolnici ili raki. Što i jeste svrha vakcine, upoznati telo sa virusom da pri sledećem zaražavanju reakcija imuniteta ne bi bila dramatična.
  • Ivana

    22.08.2021 09:20
    Nije u redu da nastavnik zarazi ucenika i lekar pacijenta, a jeste u redu da ucenici zaraze nastavnike i pacijenti lekare?
  • Realno

    22.08.2021 09:19
    Bravo
    Uvedite propusnice, zašto da se mešamo sa neandertalcima?
    Nije ničije ustavno pravo da ide u pozorište, tržni centar, restoran, na Štrand.
    To su povlastice civilizovanog sveta čiji deo oni neće da budu.
    Ne moraju.
    Nisam više solidaran sa onima kojima je solidarnost na poslednjem mestu.
    Idemo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija