Kapetan Dragan deli majice sa likom ubice premijera Đinđića, Šormaz pozvao tužilaštvo da reaguje

Poslanik Srpske napredne stranke Dragan Šormaz pozvao je tužilaštvo da reaguje na vest da fondacija Dragana Vasiljkovića deli majice sa likom ubice premijera Srbije Zorana Đinđića.
"Ja ne znam šta je za hapšenje, suđenje, zabranu delovanja ako ovo nije?! Đinđića sam upoznao 1990. godine, nikada nismo bili potpuni politički istomišljenici, ali ovaj koji ga je ubio je bilmez bez mozga i zver koja je učinila zločin nad celom nacijom! Čekam tužilaštvo 48 sati", napisao je Šormaz na Tviteru.
 
Na komentar jednog korisnika Tvitera da ga zanima "koja je to štamparija pristala da štampa takve majice", Šormaz je napisao da je zato i pomenuo tužilaštvo.
 
"Zato sam i napisao, tužilaštvo, ako ne reaguju, ja ću napisati prijavu i pozvati što više poslanika da mi se pridruži! Hoćemo EU, hoćemo pravnu državu... da vidimo", naveo je.
 
Šormaz je uz objavu okačio vest portala nova.rs da fondacija Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, deli majice sa likom Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo Đinđića i da planira pokretanje peticije za njegovo oslobađanje.
 
 
Posle izdržavanja dugogodišnje zatvorske kazne, na koju je osuđen u Hrvatskoj zbog ratnih zločina, Vasiljković je osnovao fondaciju Kapetan Dragan, koja je nedavno otvorila predstavništvo u Subotici.
 
Vasiljković navodi da se Fondacija bavi prikupljanjem pomoći za "pomoć utamničenim srpskim herojima", u koje svrstava i Zvezdana Jovanovića. Na Fejsbuk stranici Fondacije navodi se da će u septembru pokrenuti "nacionalnu kampanju za predsedničko pomilovanje heroja Zvezdana Jovanovića".
 
Vasiljević u objavama traži donatore i volontere "za više od 200 punktova u Srbiji" i navodi da će "nastojati da im svima poklone majicu" sa likom ubice Đinđića.
 
DS: Kapetan Dragan govori ono što Vučić i njegovi saradnici misle
 
Demokratska stranka (DS) ocenila je da akcije Dragana Vasiljkovića predstavljaju režimsku propagandu u cilju skretanja pažnje javnosti.
 
DS je u saopštenju navela da iza Vasiljković stoji aktulena vlast, a da on "i njemu slični klovnovi ovom režimu služe za skretanje pažnje".
 
Ta stranka je navela da "režim Aleksandra Vučića sistematski nastoji da abolira i oslobodi počinioce najtežih krivičnih dela koji su pravosnažno osuđeni od 2000. do 2012. godine". DS je dodala da je u operaciju rehabilitacije Zvezdana Jovanovića od nedavno uključen i Vasiljković.
 
U saopštenju se navodi da "kapetan Dragan danas govori ono što Vučić i njegovi saradnici misle i rade, odnosno ono što je radio i Vučić dok nije postao vlast i navukao masku evropejca i prozapadnog političara".
  • 002211

    19.10.2021 12:04
    Više mi sad nije žao Kosova.. nemate vi pojma o ničemu.
  • Lošmi

    23.08.2021 09:48
    Setio se
    Gde je bio Šormaz kada je pozivano na ubistvo premijera, proglašavajući ga izdajnikom.
  • zile

    23.08.2021 07:29
    zlo
    sta drugo reci nego zlo, zlo, ovo je totalni mulj ove zemlje, i gde bas u subotici nadje ovaj svoje neko uporiste, subotice sta si dozivela sta, da ratni zlocinac u tebi radi ovako nesto zlo, subotice budi se budi , primas pod svoje okrilje ratnog zlocinca, sta radi taj savez hrvata u subotici, sta , cuti zasto, subotice sramoti se........

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija