Ne kreću svi redovno u školu, srednjoškolci u 15 lokalnih samouprava imaće kombinovanu nastavu

U prvoj nedelji školske godine samo će srednjoškolci u Tutinu u školu krenuti onlajn, a u još 15 lokalnih samouprava biće organizovana kombinovana nastava u srednjim školama.
Ne kreću svi redovno u školu, srednjoškolci u 15 lokalnih samouprava imaće kombinovanu nastavu
Foto: Pixabay
Svi ostali kreću na nastu redovno, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
 
Ministar Branko Ružić uputio je dopis školskim upravama, osnovnim i srednjim školama i jedinicama lokalne samouprave o planu obrazovno-vaspitnog rada za sledeću nedelju, na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene mera, koji je formirao Krizni štab.
 
U njemu se navodi da je Tim za praćenje odlučio da se u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje "prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada", koji podrazumeva neposrednu nastavu , osim u srednjim školama u  Kladovu, Petrovcu na Mlavi, Novoj Varoši, Priboju, Užicu, Valjevu, Despotovcu, Jagodini, Paraćinu, Svilajncu, Rekovcu, Ćupriji, Preševu, Novom Pazaru i Bojniku.
 
Nastava u srednjim školama u tim lokalnim samoupravama odvijaće se po drugom modelu - kombinovanom,  u kome se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.
 
Tutin je jedina lokalna samouprava u Srbiji gde će se primenjivati treći model, odnosno  onlajn nastava u svim srednjim  školama.
 
Učenici koji boluju od kovida-19 ili kod kojih se postavi sumnja na kovid-19 u periodu koji odredi ordinirajući lekar, kao i učenici koji su bliski kontakti kovid-19 pozitivnih osoba koji se nalaze u karantinu u kućnim uslovima, do isteka perioda karantina u skladu sa stručno-metodološkim upustvom ne počinju nastavu 1. septembra, navodi se u dopisu ministra prosvete. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.