Samofalov: Odgovorni za rušenje zgrade na Vračaru nisu saslušani zbog godišnjih odmora

Investitor i izvođač, osumnjičeni da su radovima na susednoj parceli urušili zgradu u beogradskoj Vidovdanskoj ulici, još nisu saslušani jer su se pozvali na zakazane obaveze i godišnji odmor.
To tvrdi predsednik odborničke grupe "Oslobodimo Vračar" Konstantin Samofalov.
 
On je u pisanoj izjavi nakon sedmog po redu protesta zbog urušavanja zgrade dodao da je tužilaštvo ocenilo da temeljna jama na parceli nije bila propisno i dovoljno obezbeđena, odnosno da je bila obezbeđena suprotno propisima i projektu koji je odobren.
 
"Iako je (zamenik gradonačelnika Beograda) Goran Vesić prvo slagao da se ne zna ko je investitor, a što je bilo lako proverljivo uvidom u pretragu (Agencije za privredne registre), nas više zanima kako su takav investitor i izvođač uopšte dobili dozvolu za gradnju i kakva je njihova veza sa Srpskom naprednom strankom", naveo je Samofalov.
 
On je postavio pitanje i kada će grad nadoknaditi troškove od investitora, odnosno izvodjača, odnosno da li se implicira da će štetu opet plaćati Beograđani.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija