Srbija i Republika Srpska danas obeležavaju Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležava se danas u Srbiji i Republici Srpskoj.
Srbija i Republika Srpska danas obeležavaju Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave
Foto: 021.rs
Vlade Srbije i RS odlučile su da taj praznik bude 15. septembra, na dan kada je 1918. godine u Prvom svetskom ratu probijen Solunski front.
 
Centralna svečanost biće održana na Savskom trgu, kod Spomenika županu Stefanu Nemanji u Beogradu, a manifestacija zvanično počinje u 17:30 časova artiljerijskom paljbom na Kalemegdanu.
 
Pre centralne manifestacije biće organizovan niz manjih događaja na Kalemegdanu, kod Parka vojvode Vuka, na Trgu Republike i na Slaviji.
 
Zvaničnici Srbije i Republike Srpske ranije su pozvali pripadnike srpskog naroda, gde god živeli, da istaknu narodnu zastavu, "trobojku", na svojim kućama.
 
I Novi Sad okićen zastavama
 
Na mostovima, banderama, saobraćajnim znacima, zgradama u Novom Sadu od juče se vijore zastave Srbije. Državne i narodne zastave Srbije su na Mostu slobode, Varadinskom mostu i novom drumsko-železničkom mostu. Takođe, zastave se vijore na svakoj raskrsnici na Bulevaru oslobođenja, kao i niz ceo Bulevar Mihajla Pupina, kao i delom Beogradskog keja. Dodajmo i da su na Gradskoj kući okačene po državna i narodna zastava Srbije. 
 
Funkcioneri su u prethodnom periodu na svoje kanale na društvenim mrežama kačili i promotivne spotove sa poznatim ličnostima koje pozivaju da se zastava Srbije istakne danas. 
  • Pravda

    14.11.2021 19:08
    Zasve
    Poštovani r srpska nemože to nikad postati srbija niti se ujediniti sa Srbijom.Kako bi bilo da se Kosovo ujedini sa Albanijom. To nemože biti i tako nemože ni r srpska bitu ujedinjena sa Srbijom. Znase kome pripada r srpska,a znase kome pripada Kosovo.
    Kosovo pripada Srbiji,a R Srpska prilada Bosni.
    Nediraj lava dok spava
  • Haos

    17.09.2021 10:56
    To će biti dan ujedinjenja Srbije i Republike srpske, ovo je prvi korak ka tome, uvertira u još jedan haos.
    Živi bili pa videli.
  • milan vucic

    15.09.2021 20:01
    Пијемо сузе друге Србије.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.