U Beogradu danas protest zbog stava suda o troškovima obrade kredita

Protest zbog pravnog stava Vrhovnog kasacionog suda o "dozvoljenosti" bankama da ugovaraju troškove obrade kredita održaće se danas ispred zgrade VKS u Nemanjinoj ulici u centru Beograda.
U Beogradu danas protest zbog stava suda o troškovima obrade kredita
Foto: Pixabay
Protest pod nazivom "Ni korak nazad" počeće u 12 časova, a u pozivu objavljenom na društvenim mrežama navodi se da skup organizuju "advokati i građani".
 
Skup su podržale opozicione stranke poput Narodne stranke, koalicije NADA i Pokreta slobodnih građana.
 
Građansko odeljenje VKS u petak je objavilo pravni stav o dozvoljenosti bankama da ugovaraju troškove kredita, čime se po oceni Advokatske komore Srbije "direktno narušava pravna sigurnost građana i menja dosadašnja sudska praksa".
 
Iz AKS su upozorili da doneti pravni stavovi predstavljaju "poslednji u nizu pokušaja da se u pravni sistem Srbije uvedu rešenja koja pogoduju bankarskom sektoru, a na štetu građana".
  • Nebojša

    20.09.2021 11:26
    Advokati
    Ovo kedino mogu da obore advokati. Vlast je probala sa tzv autenticnim tumacenjem zakona, pa nije uspelo, probali sa novim ZPP pa nije uspelo, onda lepo kupe ili se dogovore u VKS i misle resili problem u korist pljackaskih banaka.
    Stav NBS je u startu bio da nisu smeli da naplate ako nemaju troskovnik a nisu ga imale banke i sada vidimo ZAOKRET 180 stepeni.
    Jedino advokati pod formom da je ovo odluka koja izaziva pravnu nesigurnost i da VKS cine SLEMPeri Silovanje Logike Egzibicijom Mentalnih Perverzija, ovo moze da padne i nikako drugacije a to znaci i promenu SVIH u VKS koji su glasali za ovakvu odluku
  • Ena

    20.09.2021 11:20
    Sram da vas bude! Srpsko jedinstvo i srpska zastava su ugroženi, na Kosovu se bije odlučna bitka za tablice a vi protestvujete!
  • Sanja

    20.09.2021 10:40
    Advokati reakcija
    Čekamo još reakciju advokata. Današnji protest su zakazale opozicione stranke a ne oni. Da vidimo kako će kao i za notare kada je bilo da se sve blokira.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.