Danas akcija masovnog čišćenja po Srbiji: "Zemlja nam je toliko prljava da građani ne mogu da trpe"

Ekološka akcija "Zavrni rukave!" biće nastavljena danas u 10 časova na više lokacija u Srbiji, najavila je Eko straža i pozvala građane i pojedince da prijave akciju i lokaciju na kojoj će čistiti.
Danas akcija masovnog čišćenja po Srbiji: "Zemlja nam je toliko prljava da građani ne mogu da trpe"
Foto: Pixabay
"U pitanju je nacionalna kampanja masovnog čišćenja, ovo je peti događaj u nizu, a jedna od akcija je bila najmasovnija akcija u istoriji Srbije", objavila je u pozivu na Fejsbuku Eko straža.
 
Akcija čišćenja će, kako je najavljeno, biti sprovedena na više lokacija u Srbiji, a "gde i koliko" zavisi građana.
 
Uz poruku kako je "zemlja toliko prljava da je ne može očistiti ni kompletna vojska Narodne Republike Kine", Eko straža naglašava da je "ova kampanja mnogo bitna, jer pokazuje da je zemlja toliko prljava da građani više ne mogu da trpe i da preuzimaju stvari u svoje ruke"
 
"Potrebna je jedna grupa građana ili pojedinac da bude 'domaćin' akcije i da prijavi lokaciju na linku", poručuje Eko straža, a početak akcije na teritoriji cele Srbije najavljuje za 10 sati. 
  • ns

    26.09.2021 20:16
    Akcija za svaku pohvalu ali nije trajno rešenje problema. Pre svega treba preventiva, obrazovati građane (naplaćivati kazne, promovisati među mladima ispravan model ponašanja) a to bi trebala da pokrene vlast , država koja tu ne vidi lićni interes pa ih bas briga
  • Tja

    26.09.2021 14:22
    Ja i dalje ne razumem jednu stvar, kako neka osoba ne oseća ama baš ništa kad baci smeće van kante, kontejnera, u reku. Nemoguće da se makar na tren ne oseća loše zbog toga, ok posle ta mentalna gimnastika "baš me briga jer X", ali da ne znaju da čine zlo sebi, ne mogu da verujem.
  • Simo

    26.09.2021 14:11
    Smrdibube
    Dali neko u ovoj zemlji razmišlja kako se rešiti smrdibuba. Veliki broj stručnjaka se izjašnjsva kako su mirne i kako ništa ne uništavaju. Toliko ih je i toliko su postale napasne da i u jelo uskaču, u oči, u uši. Moraće premijerka da pod hitno formira krizni štab za uništavanje smrdibuba - dok je vreme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.