Počela primena dogovora o nalepnicama, normalizovano na prelazima

Nešto posle osam časova u ponedeljak počela je primena dogovora o nalepnicama i normalizovan je saobraćaj na prelazima sa Kosovom, javlja RTS.
Procedura za prvo vozilo je trajala par minuta, navodi RTS.
 
Proteklog vikenda specijalne jedinice Kosovske policije povukle su se sa prelaza Jarinje i Brnjak, a zamenio ih je Kfor u skladu sa dogovorom postignutim u Briselu.
 
Sledeće dve nedelje Kfor će zadržati privremeno, snažno i agilno prisustvo u tom području kao podrška primeni nedavnog aranžmana o deeskalaciji na severu Kosova, naveli su iz Kfora.
 
Magistralni putevi kod Jarinja i Brnjaka od subote su ponovo prohodni posle 13 dana blokade. Sat i po pre isteka roka u 16 časova, koji je predviđen dogovorom u Briselu, sa Jarinja su otišle kosovske specijalne jedinice uz prethodno uklanjanje teške mehanizacije koju su Srbi postavili.
 
Nešto više od sat vremena nakon Jarinja, kosovske specijalne jedinice napustile su i Brnjak. Srbi koji su bili na barikadama su se potom i razišli, a ostali su pripadnici Kfora na oko dva kilometra od samih prelaza.
  • Banderaš

    04.10.2021 16:20
    Vrhunski umetnik
    18% odcepljene državne teritorije uvodi mere ostatku legitimne države,i ta vest nije vest niti se o tome govori!? Niti vlast niti opozicija !!?
  • Sta je ovde normalno

    04.10.2021 10:13
    Nigde na svetu ne morate da prelepite svoje reg. oznake osim u slucaju Srbistana i Kosova - eto to je uspeh koji SNS politika zvoni na sva zvona...
  • Milan NS

    04.10.2021 10:06
    I zato su
    palili avione i helikoptere, zbog NALEPNICA?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija