U Nišu od korone umrla trudnica koja je nosila blizance

Trudnica stara 20 godina iz Knjaževca koja je nosila blizance preminula je sinoć u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu od posledica infekcije korona virusom, potvrđeno je u toj ustanovi.
U Nišu od korone umrla trudnica koja je nosila blizance
Foto: 021.rs (arhiva)
Trudnica je 3. oktobra prebačena u jedinicu intenzivne nege i priključena na mašinu za disanje.
 
Preminula je 5. oktobra, uprkos naporima lekara da joj spasu život.
 
"Trudnica iz Knjaževca stara 20 godina u četvrtom mesecu blizanačke trudnoće preminula je sinoć u 23.30h. Žena je primljena 2. oktobra sa niskom saturacijom od 80 odsto i odmah je formiran multidisciplinarni tim lekara koji su pratili njeno stanje, u kojem su bili anesteziolog, infektolog, pumolog, internista i ginekolog. Narednog dana zbog pogoršanja stavljena je na respirator", potvrdio je za "Blic" prof. dr Zoran Perišić, direktor niškog UKC.
 
Prema rečima doktora Perišića trudnica nije bila vakcinisana.
 
On je rekao da su u UKC Niš hospitalizovane još četiri trudnice kao i četiri porodilje kod kojih je potvrđen korona virus. 
 
Od četiri porodilje, tri su donele novorođenčad carskim rezom, a jedna prirodnim porođajem i očekuje se da će žene koje su se porodile uskoro biti puštene na kućno lečenje. 
 
Doktor Perišić je još jednom ukazao na značaj vakcinacije rečima: "Ne plašite se vakcine, plašite se korone".
  • Andrija Šrek

    07.10.2021 16:59
    @hmpf
    Nisam ni rekao da je ginekolog kriv, nego da bi trebalo sprovesti istragu šta se desilo.
    Čitajte pažljivo.
  • M

    07.10.2021 08:07
    @hmpf
    I ti si u pravu i Andrija Š. je u pravu. Ovoliko zbunjenim ljudima, kao što smo mi u Srbiji, stručni ljudi moraju reći šta treba da urade. Sto puta sam čuo ljude da kažu da im je lekar rekao da se ne vakcinišu ili da im nije ništa rekao. Pa na onom skupu, antivakser koji je držao govor je bio ginekolog.
  • hmpf

    06.10.2021 21:30
    @Andrija Šrek
    Zasto bi ginekolog bio kriv? U Srbiji je vakcinacija moguca jos od pocetka godine, gotovo 10 meseci. Pokojna, nazalost, zenica, je bila u 4. mesecu trudnoce. Dakle vremena za vakcinaciju pre trudnoce je bilo. Pokoj joj dusi, i njenoj decici. Tragicno je sto su, u trenutku, izgubljena tri zivota, ali nemojmo vecito u drugome traziti krivca za sopstvene postupke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija