Na severu Kosova mirno

Na severu Kosova jutros je mirno, ali napeto, posle akcije interventne jedinice kosovske policije u severnom delu Mitrovice i u Zvečanu.
Ranjeni Srećko Sofronijević je stabilno i van životne opasnosti, javio je RTS.
 
Pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal i carine u sredu ujutru su zatvorili više prodavnica u severnom delu Kosovske Mitrovice i okolnim mestima, kako bi, kako su saopštili, sprečili krijumčarenje robe.
 
To je izazvalo reakciju žitelja na severu Kosova, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i raskrsnice. Policija je okupljene Srbe pokušala da rastera suzavcem i šok bombama, a oni su uzvratili kamenicama. Tada je došlo i do pucnjave.
 
Kako je javio reporter RTS, u sredu postavljene barikade u severnom delu Kosovske Mitrovice i u mestu Rudare su uklonjene, tako da je saobraćaj prohodan.
 
U bolnici u Mitrovici je pregledano još nekoliko osoba koje su povređene tokom akcije policije, ali je većina njih zatražila da bude puštena kući.
 
Još ima tragova sukoba u Mitrovici i u Zvečanu, na ulicama su patrone od ispaljenih metaka i šok bombi. Ispaljeno je na stotine metaka, a kosovska policija tvrdi da su i demonstranti koristili vatreno oružje.
 
Sinoć protest ispred Skupštine Srbije
 
Nekoliko desetina građana, uglavnom desničara, okupilo se sinoć ispred Narodne skupštine u Beogradu zbog dešavanja na Kosovu i Metohiji, preneli su mediji.
 
Građani koji su se okupili rekli su da su poziv videli preko društvenih mreža, te da ne znaju ko je organizator skupa.
 
Saobraćaj je neko vreme bio blokiran ispred Narodne skupštine.
  • Ana

    14.10.2021 14:15
    Tesko je istini pogledati u oc
    Kosovo je nezavisna i suverna drzava i nikako da se pomirimo s tom cinjenicom.
  • Hvala lepo

    14.10.2021 10:52
    Peglate, peglate danas izveštaj redakcijo ? Lepo, lepo...samo džaba, juče ste jasno pokazali pravo lice i svoju objektivnost kao ratnohuškački medij, kojima je pucanje vatrenim oružjem na demonstrante legitimna policijiska akcija. Živeli !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija