Vulin: Ako se ponove protesti antivaksera ispred stanova – krivična odgovornost

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da policija veoma ozbiljno shvata proteste antivaksera ispred stanova epidemiologa Predraga Kona i Branislava Tiodorovića.
Naveo je da će, ukoliko se to ponovi, tražiti da krivično odgovaraju. 
 
Istakao je da protesti nisu prijavljeni i da su "njihovi učesnici profesionalni demonstranti koji su plaćeni za to i koji protestuju zbog bilo čega".
 
Vulin je za televiziju Hepi rekao da, po njemu, u tim protestima antivaksera ima elemenata i za krivičnu odgovornost, te podsetio da o tome odlučuje tužilaštvo.
 
Na pitanje da li su članovi Kriznog štaba Predrag Kon i Branislav Tiodorović ugroženi jer su im demonstranti dolazili ispred kuće i vređali ih, Vulin je poručio da ozbiljno shvata svaku pretnju i da neće biti dozvoljeno da bilo ko ugrožava bezbednost članova Kriznog štaba.
 
"Vrlo ozbiljno shvatamo svaku pretnju. Mi naravno nismo to dozvolili, nećete nikad više doći ispred stana Kona, Tiodorovića ili bilo kog člana Kriznog štaba, svaku adresu njihovu mi znamo. Pravo je pitanje ko je njima dao adrese", rekao je Vulin.
 
On je naveo da se profesionalni demonstranti skupljaju ispred Generalnog sekretarijata predsednika Srbije, "dolaze kad su u pitanju vakcine, javljaju se nešto oko Kosova, a onda se sete da su u stvari ekolozi, pa im smetaju migranti".
 
Naveo je da "njih ima između 50 i 200 u Beogradu", da se oni pojavljuju "koja god da je tema" jer su "jednostavno plaćeni za to" i da im je posao da budu profesionalni demonstranti, "da napadaju Vučića, vlast, gde god da stignu".
 
Vulin je ocenio da je u pitanju "više terapijska zajednica nego što je politički stav", navodeći da je "teško razumeti one što guraju Pavlovićevu mast u nos".
  • Pravnik

    29.10.2021 06:49
    Bakljada
    na krovovima zgrada nije bila za krivicnu odgovornost?
    Kada je od SNS sve je po zakonu i Ustavu? E,Srbijo sve si, samo pravna drzava nisi.
  • 9

    29.10.2021 00:48
    Doza je doza
    Ovaj čim zine nešto se nalupeta , zato bolje da ćuti.
    A što se igle tiče onaj dugokosi mladić se na nju u mladosti
    navikao jedino je sada sadržaj promenjen ali vakser je vakser.
  • Рон Џереми

    29.10.2021 00:07
    А они са кровова што су палили бакље прошле године?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.