Vlada Srbije raspisala konkurs za direktora Srbijagasa

Vlada Srbije raspisala je konkurs za direktora javnog preduzeća Srbijagas.
Vlada Srbije raspisala konkurs za direktora Srbijagasa
Foto: 021.rs

Među uslovima je da kandidat nije član nijedne političke stranke ili da mu je određeno mirovanje u obavljanju funkcije u organu stranke. 

Kako je objavljeno u oglasu u listu "Politika", direktor se bira na mandat od četiri godine, a rok za podnošenje prijava je 30 dana.
 
Uslovi za prijavu su i visko obrazovanje, najmanje pet godina radnog iskustva, a od toga najmanje tri godine na poslovima povezanim sa javnim preduzećima, a potrebno je i da novi direktor poznaje oblast korporativnog upravljanja i da ima iskustvo u organizovanju rada i vođenju poslova.
 
Od 2008. godine direktor Srbijagasa je potpredsednik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović.
  • Lenka

    10.11.2021 13:51
    nedostaje još samo fotografija
    Da, nedostaje još samo fotografija kako budući - dosadašnji direktor Srbija gasa treba da izgleda. Eto, on nekim slučajem ispunjava sve uslove, "doktorirao" je (na sramotu i FTN-a i celog Univerziteta), poznaje oblast korporativnog upravljanja, pa je zbog toga Srbija gas najveći gubitaš u državi, mirovaće mu funkcija u stranci... Sve je rešeno.
  • cluffas

    10.11.2021 13:34
    Jaje odlazi u penziju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.