Merima Njegomir biće sahranjena u Aleji zaslužnih građana

Pevačica narodne muzike Merima Njegomir preminula je danas posle kraće bolesti, a biće sahranjena u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.
Kako je preneo Beoinfo, Merima Njegomir biće sahranjena u Aleji zaslužnih građana, na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić je u telegramu saučešća naveo da je Merima Njegomir za sobom ostavila bogat legat, čuvajući bogatstvo izvorne muzike, koju je promovisala nastupima u nekim od najčuvenijih koncertnih dvorana u Evropi i svetu.

"Umela je da udahne život i gotovo zaboravljenom muzičkom blagu, pevajući na mnogim jezicima, čime je stekla poštovanje i naklonost brojne inostrane publike. Pamtićemo je po nesvakidašnjem talentu, ali i po skromnosti, po osobinama vrhunskog izvodjača kojima se izdvojila u sam vrh muzičke umetnosti", naveo je Vučić, saopšteno je iz službe predsednika za saradnju s medijima.
 
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je u saučešću rekao da je Merima Njegomir bila proslavljena umetnica, jedna od najvećih koje smo ikad imali.
 
"Iza naše Merime koju su obožavale generacije ostao je nenadoknadiv gubitak i mesto na vrhu naše narodne i tradicionalne muzike. Merima je sačuvala od zaborava bisere naše stare muzike, pamtićemo je kao velikog čuvara naše baštine, a njen glas će ostati zauvek kao njen najveći spomenik", naveo je Dačić, a saopšteno je iz skupštinske informativne službe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.