LSV pozvala pristalice da se sutra pridruže građanskim protestima

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) podržala je danas građanske ekološke proteste.
LSV pozvala pristalice da se sutra pridruže građanskim protestima
Foto: 021.rs

Pozvala je svoje članstvo i simpatizere da ne ignorišu taj problem, kao ni probleme koji se tiču potencijalne izgradnje nuklearne elektrane u Vojvodini i drugih ekoloških problema u pokrajini.

"Građani Vojvodine veoma dobro znaju kakav je problem nemati ispravnu pijaću vodu, kako izgleda devastacija naših resursa od strane 'Gasproma' i uništavanja šuma na Fruškoj gori i u Deliblatskoj peščari. Nije daleko Jadar od Vojvodine i Beograda, ali neće biti ni ruska nuklearna elektrana u Vojvodini daleko od ostatka Srbije. Vreme je da oko nekih tema budemo zajedno", navodi se u saopštenju te stranke.

Ocenili su da, i pored kompanije "Rio Tinto", treba protestovati i protiv nuklearne elektrane u Vojvodini, aktivnosti kompanije "Gasprom" koje "ugrožavaju životnu sredinu" i "robovskih uslova rada" u kineskom "Linglongu".
 
"Naravno da je građanska neposlušnost način da se iskaže nezadovoljstvo, posebno kada ne možete kroz institucije da delujete kao građani ili kada građani, zahvaljujući bojkotu, nemaju svoje predstavnike u institucijama", piše u saopštenju.
 
LSV je zatražila da se uhapse svi batinaši koji su prošle nedelje tukli građane u Šapcu, "jer su to oni isti koji su ispred murala Ratku Mladiću u Beogradu napadali aktivistkinju Aidu Ćorović i građane koji su hteli da uklone mural".
 
"(To su) isti oni koji napadaju kancelarije LSV, spaljuju zastavu Vojvodine ili preko nacionalnih frekvencija pozivaju na linč političkih neistomišljenika i vređaju građanke i građane Vojvodine po nacionalnoj osnovi. Nasilje je nedopustivo i vlast je dužna da svako nasilje spreči, inače će biti odgovorna za građanske sukobe. Pozivamo sve na mir i uzdržanost, ali ako država ne obuzda parapolicijske falange na ulici, mi ćemo se braniti", navodi se u saopštenju.
  • tomy

    04.12.2021 10:39
    Hvala im!
    U doba Demokrata i Čanka,
    Kada sam čuo koliko se odvaja od jedne paklice cigareta za državu!
    Nisam hteo da ih finansiram i (posle dobrih 30 godina) ostavio sam cigarete!!!
  • XYZ

    04.12.2021 07:52
    SNS-LSV komunalna koalicija
    Čanka LSV i njegove članove treba ignorisati, oni su nebitni. Na bilo kojim izborima niko više neće glasati za njih, pokušavaju da glume opoziciju.
  • .

    04.12.2021 06:27
    LSV pozitivno:
    -antiratna dejstva i protesti 90ih - jedini koji su se bunili protiv rata i štitili naše sunarodnike drugih nacionalnosti
    -podsećanje šta je Vojvodini oteto - jedini koji to rade
    -jedino od LSV smo čuli protivljenje poklanjanja NIS-a (drugim rečima Naftagasa) Rusima, jedino od LSV smo čuli za nisku rudnu rentu, jedino od LSV smo čuli da se ruska nuklearka planira baš u Vojvodini...
    -LSV je ustupila kancelarije našem dragom 021 posle požara na Radničkom
    -LSV je obnovila pokidane veze sa susedina, npr. Istrom

    LSV negativno:
    -nakaradna koalicija u NS
    -30 godina borbe za Vojvodinu, a Vojvodine sve manje
    -bahato ponašanje njenog lidera

    Reklo bi se da je nivo srdžbe prema LSV veći nego što bi trebao biti.
    Tj. svi se papagajski ljute na nju zbog nakaradne koalicije, a ne zbog toga što Vojvodine praktično više nema.
    LSV je premala partija da bi zaista snosila neku odgovornost, ali činjenica je da se jedina bunila protiv ratova i prisilnih mobilizacija i jedina čuva od zaborava razmere pljačke Vojvodine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.