O knjizi "Godine s Laurom Dijas" u Narodnoj biblioteci Srbije

Promocija knjige "Godine s Laurom Dijas" Karlosa Fuentesa održaće se u utorak, 7. decembra, u Narodnoj biblioteci Srbije.

Uvodnu reč će dati ambasador Meksika u Srbiji Karlos Isaur Feliks Korona, direktor Narodne biblioteke Srbije Vladimir Pištalo i direktorka Akademske knjige, izdavačke kuća koja je objavila knjigu, Bora Babić.

O knjizi će govoriti prof. dr Dalibor Soldatić, doc. dr Bojana Kovačević Petrović, koja je prevela knjigu i dr Milena Đorđijević, urednica književne tribine. Promocija se organizuje u čast obeležavanja 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Meksika i Srbije.

Pripovedajući o Lauri Dijas, svedokinji nacionalnih i internacionalnih događaja koji su obeležili 20. vek, Karlos Fuentes kroz intimni život jedne žene ispunjen strastima, različitim preprekama, predrasudama, ljubavlju, radošću i bolom, na putu ka osvajanju slobode i kreativnosti, pripoveda ličnu porodičnu sagu koja se odvija u Halapi, Verakrusu, u glavnom gradu Meksika, kao i u Detroitu i Los Anđelesu.
 
Visokim proznim stilom, veran svojoj književnoj misiji da opiše i objasni ukrštanje životnih i istorijskih puteva, Fuentes ispisuje kulturnu i političku povest turbulentnog Meksika, gde se kao protagonisti pojavljuju Frida Kalo i Dijego Rivera, a kao usputni prolaznici mnogobrojne ličnosti koje su obeležile živopisnu i trnovitu povest te latinoameričke zemlje.
 
Roman Godine s Laurom Dijas spada u najbolja dela svetske književnosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija