Od danas dostupna najveća digitalna arhiva dokumenata o Mihajlu Pupinu

Od danas je dostupna najveća digitalna arhiva dokumenata koji svedoče o životu i radu srpskog naučnika Mihajla Pupina, koja je realizovana u okviru projekta "Arhiva Mihajlo Pupin".

"Projekat prikupljanja i digitalizacije arhivske građe o životu i radu našeg velikog naučnika od neizmernog je značaja za identitet srpskog naroda, a reč o važnom periodu naše istorije u kojem je Pupin ostvario izuzetna naučna dostignuća i pokazao da je veliki, odani patriota i rodoljub", navela je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić u pisanoj izjavi.

Ona je istakla da interaktivna "Arhiva Mihajlo Pupin", u kojoj se nalazi više od 1.000 predmeta i dokumenata koji svedoče o životu i radu našeg naučnika, predstavlja bogatu i jedinstvenu riznicu kakvu Srbija, a ni svet, do sada nisu imali.

Projekat je realizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija