Vanredna situacija u devet opština; EPS: Bez struje manje od 0,1 odsto korisnika

Elektrodistribucija Srbije je saopštila da je trenutno bez napajanja električnom energijom manje od 0,1 odsto korisnika distributivnog sistema.
Vanredna situacija u devet opština; EPS: Bez struje manje od 0,1 odsto korisnika
Foto: Pixabay

"Izražavamo veliku zahvalnost svim našim zaposlenima koji su radili na otklanjanju kvarova u ekstremno teškim vremenskim uslovima, ulažući ogromne napore, kako bi električna energija stigla do svakog domaćinstva u Srbiji", navodi se u saopštenju Sektor za odnose s javnošću Elektrodistribucije Srbije.

Dodali su da će njihove ekipe biti na terenu i u narednom periodu, kako bi se, istakli su, otklanjali svi pojedinačni kvarovi i kako bi se, u zimskim uslovima, "nastavilo sa redovnim aktivnostima na obezbeđivanju stabilnosti napajanja električnom energijom za sve naše korisnike".
Stručnjak za energetiku i ekolog Miloš Zdravković je izjavio, gostujući u Danu uživo na N1, da će Srbija, zbog lošeg rukovođenja u elektroenergetskom sistemu, potrošiti iznos koji bi bio dovoljan za izgradnju novog bloka termoelektrane (TE).
 
Takođe, zbog velikih količina snega koji je pao za vikend i posledica koje je to izazvalo u snabdevanju električnom energijom, vanredna situacija je proglašena u devet opština - Ivanjici, Lučanima, Novoj Varoši, Ljuboviji, Krupnju, Arilju, Bajinoj Bašti, Osečini i Malom Zvorniku.
 
Kako je javila RTS, u Malom Zvorniku bez struje je 40 odsto stanovnika, a zbog visokih snežnih nanosa i dalje nije moguć pristup do velikog broja zaselaka.
  • Banderaš

    15.12.2021 19:48
    Ološ
    Političari bagatelizuju strahotu koja nam se desila podatkom da samo 0,1% korisnika nema struju.
    Ako je to tako beznačajno,za šta su potrošili 750 000€ za vikend??! Gde su pare?!
    Prošle sedmice se drzava veoma nepovoljno zadužila za 1 milijardu € !!! Gde su pare!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija