Kara-Murza za Novu: Vulin predao Moskvi snimke ruske opozicije sa sastanka u Beogradu

Ruski opozicionar Vladimir Kara-Murza izjavio je da je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin dao Kremlju transkripte razgovora ruskih opozicionara, sačinjenih u Beogradu.
Kara-Murza za Novu: Vulin predao Moskvi snimke ruske opozicije sa sastanka u Beogradu
Foto: 021.rs
Kara-Murza tvrdi da je nakon toga uhapšen Andrej Pivovarov, bivši direktor organizacije "Otvorena Rusija"
"U maju prošle godine Vulin je boravio u Moskvi kako bi predao transkripte naših razgovora sa sastanka u Beogradu. Tada se sastao sa sekretarom za nacionalnu bezbednost Aleksejem Petruševim, a zatim su formirali takozvanu Radnu grupu za borbu protiv obojenih revolucija", rekao je Kara-Murza za današnji list Nova.
List navodi da je Kara-Murza ruski političar, pisac i istoričar. Jedan je od najzaslužnijih za to što je usvojen Magnitski zakon u SAD, Kanadi, Evropskoj uniji i Velikoj Britaniji, koji podrazumeva sankcije za ruske državljane koji krše ljudska prava.
 
On je ispričao da su u martu prošle godine predstavnici ruskih opozicionara pokušali da održe skup u Moskvi, ali je "u prostoriju upalo nekoliko desetina do zuba naoružanih policijskih jedinica" i uhapsilo ih.
 
Kako je rekao, zato su se kasnije okupili u jednom hotelu na Novom Beogradu.
 
"Skup je trajao nedelju dana i mi smo odmah primetili da nas neko prati. Svi naši razgovori su snimljeni", rekao je Kara-Murza, navodeći da je Pivovarov bio organizator skupa u Beogradu.
 
Na ovo je reagovao ministar policije Aleksandar Vulin.
 
"Svaka budala može da ima svoje mišljenje, baš kao što svaki špijun može da se predstavi kao humanitarni radnik ili aktivista bilo koje vrste. Ne znam u koju kategoriju spada ruski opozicioni političar Vladimir Kara-Murza, ali znam da je lažov koji će svoje laži morati da pravda i pred srpskim i pred ruskim sudovima, gde god da budem mogao da ga tužbom izvedem pred lice pravde i dovedem poznavanju istine. Laži da ministar policije Srbije nosi bilo kakve podatke bilo kome je opasna i sračunata podlost, kako bi se Srbija prikazala kao nesuverena zemlja kojom drugi upravljaju. Sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije gospodin Nikolaj Patrušev, sa kime sam se zvanično sastao više puta, prijatelj je Srbije i profesionalac koji zna da je poštovanje zakona i princip ravnopravnosti u odnosima naših zemalja mera svih stvari kao i način i njegovog i mog rada", odgovorio je Vulin, a preneo je MUP u saopštenju.
  • Kara Mustaf

    13.01.2022 16:24
    De te pitam
    Kara Murzo na cijem si platnom spisku ovde u Srbiji.
  • Tetka iz Kanade

    12.01.2022 20:14
    200k eura
    Vulin i poštenje... Nego jel vratio on onih 200k eura tetki ili išao u Rusiju da podigne kes?
  • Fica

    12.01.2022 14:32
    @@ g pen
    Pa kad Vam ne odgovara EU i USA zasto primate Evre i Dolare od doznaka gastabajtera iz EU i USA? Zasto ne trazite gastabajtere po Rusiji da Vam finansiraju penzije/plate u JP u Srbiji?
    To su licemerni Srbi, vole Rusiju dok im ne zakrce creva onda moze i EU i USA.
    A "iz ljubavi prema Rusima" im uvaljujemo jabuke iz Poljska kao nase, ili pokvareno meso.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija