Razmišlja se o tome da Beogradski sajam postane kovid ambulanta

Koordinator vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu Zoran Bekić izjavio je danas da se razmišlja o tome da Sajam postane kovid ambulanta.
Razmišlja se o tome da Beogradski sajam postane kovid ambulanta
Foto: Pixabay

On je kazao da će se na Sajmu "sigurno otvarati kovid sistem ukoliko i dalje bude rastao broj građana koji zbog simptoma infekcije dolaze na pregled u kovid ambulante".

"Beogradski sajam je u jednom trenutku bio najveći vakcinalni punkt u Evropi, zašto da nemamo i kovid ambulantu ako će to da pomogne građanima", rekao je direktor Doma zdravlja Savski venac za Prvu televiziju.

Ocenio je da zabrinjava procenat pozitivnih testova kojih je, kako je rekao, krajem decembra bilo između 22 i 25 odsto, a prethodnih dana više od 50.
 
"Kliničke slike su sada nešto lakše nego pre ali to je ogroman pritisak na primarni zdravstveni sistem. Mi smo imali tri kovid ambulante a sad ih imamo sedam", kazao je Bekić.
  • Mirjana

    16.01.2022 14:01
    Ako otvaraju sajam onda MORA da ispunjava higijenski maksimum.

    Da bude sve sterilisano čisto, da ispunjava sve uslova da bi Sajam bio covid ambulanta. A ne kao kadaje Sajam bio privremena covid bolnica niti je ispunjavao uslove da bude covid bolnica, niti je imao higijenski maksimum.
  • pajo patak

    16.01.2022 13:30
    konačno
    primarni sistem nešto radi, a ne piše šarene papire ( upute specijalisti ).
  • Tamara

    16.01.2022 12:05
    Neverovatno
    Bg sa 2.000.000 stanovnika ima sedam kovid ambulanti a NS sa pola miliona jednu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija