Antonijević: Ne čudi mala izlaznost na referendum

Pravnik Milan Antonijević rekao je večeras da ga ne čudi izlaznost na referendumskom glasanju od oko 30 odsto, koliko se očekuje da će biti.
Antonijević je za Danas rekao da je do toga došlo "naravno i zbog kovida" i jer se, kako je ocenio, "malo uspelo pojasniti da je ovo pitanje od interesa za sve građane".
"Pokušavao sam,... da prevedem na pravni teren, da to nije politička borba u kojoj mnogi ne žele da učestuju već je ovo zaista borba za nezavisno pravosuđe kroz direktnu suverenost koju građani retko kad mogu da sprovode" naveo je on.
Prema njegovim rečima, očekivana izlaznost od 30 odsto je za nekih 17, 18 procenata manja nego inače na izborima "i to nije neki veliki efekat".
 
On je podsetio da su i neke partije pozivale svoje birače da ne izlaze na referendum.
 
Rekao je i da je "referendum uspešan po tome ukoliko za njega bude glasala većina izašlih", te ukazao da "sva ostala merila nisu nimalo validna niti mogu govoriti o legitimnosti ili nelegitimnosti".
 
"To pitanje legitimnosti smo postavljali kada je Ustav bio izglasavan 2006. i tada je bilo mnogo više prava da se o tome govori i zbog pritisaka i dvodnevnog glasanja i jer ni poslanici nisu znali o čemu glasaju a kamoli građani", rekao je Antonijević, preneo je Danas na svom sajtu.
 
Na referendum o izmenama Ustava u delu o pravosuđu do 19 časova izašlo je 27,6 odsto građana upisanih u birački spisak, a u 20 časova su zatvorena biračka mesta.
  • Nenad

    16.01.2022 22:03
    Muljatori diktatori
    Od g**ana se ne može napraviti kolač!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.