Srbija se oprašta od dr Ane Čoporde: "Obolela od kovida lečeći druge i sad nas je zauvek napustila"

Dr Ana Čoporda Fišer preminula je 17. januara 2022. godine. Obolela je od kovida lečeći pacijente zaražene korona virusom.

Kako se navodi u saopštenju KBC Zvezdara, bila je zaposlena kao lekarka specijalistkinja anesteziologije, reanimatologije i intenzivne terapije u Službi za anesteziologiju sa reanimacijom.

Od nje su se oprostile kolege iz KBC Zvezdara, dok se na društvenim mrežama širi status posvećen ovoj doktorki.

"Koleginica Ana je bila veliki borac i požrtvovan kolega. Svi koji su imali privilegiju da sarađuju sa njom će je se sećati kao dobrog saradnika i čoveka koji je bio spreman da pomogne uvek kako kolegama, tako i pacijentima. Sa zdravstvenim problemima koje je imala se suočavala hrabro i beskompromisno. Nenadoknadiv gubitak za kolektiv KBC Zvezdara. Dr Ana nas je prerano napustila, ali je ostavila veliki trag u našem kolektivu gde će je svi pamtiti po harizmi, želji za životom, ali i predanom radu u našoj ustanovi", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu KBC Zvezdara.
 
Na društvenim mrežama širi se i status sa Fejsbuka o Ani Čopordi Fišer, u kom se navodi da je u tridesetim obolela od bubrežne insuficijencije i da se dijalizirala, kao i da je, uprkos svemu, nastavila da radi posao koji je obožavala. 
 
"Ana je čekala godinama transplantaciju bubrega, dočekala i u toj bitki pobedila, sa celim nizom komplikacija koje samo zdravstvenom radniku mogu da se dese. Ana je nastavila da radi i u vreme pandemije iako je to bilo maksimalno rizično za osobu na imunosupresivima. Ana je obolela od kovida, lečeći druge i Ana nas je danas zauvek napustila", navodi se u statusu hirurga Zlatka Bokuna.
On je dodao da se Ana sada nalazi u "nebeskom KBC-u u kom se nalazi preko 140 kolega koji su preminuli od kovida".
 
"Ana je moj heroj, tihi, plemeniti, nenametljivi junak koji pobeđuje s osmehom. Ana je jedan od najvećih boraca za koje sam u životu čuo. Priču o Aninoj životnoj borbi nećete čuti nigde drugde i zato sam je podelio s vama. Moramo znati ko su pravi heroji i idoli", zaključuje se.
 
  • Ns time

    19.01.2022 14:47
    Sramota Srbije
    Istinska sramota Srbije su dezurni botovi koji bukvalno pecaju reci i recenice da slucajno neko ne bi nesto rekao protiv fikusovog shefa.Iskreno saucesce porodici,slava , cast i postovanje svim lekarima umrlim tokom pandemije.
  • Igor

    19.01.2022 12:51
    Zašto
    Strašno.Iskreno sam potresen i ožalošćen.Ne mogu da se otrgnem utisku da možda i nije moralo tako.
  • Andrija Šrek

    19.01.2022 11:25
    @dr Kadirov
    Nisam lično poznavao koleginicu i nisam, naravno, znao da li je vakcinisana, zato sam i postavio pitanje, nemojte se ljutiti (bilo bi važno znati i kojom vakcinom). Meni je upravo žao svakog života čiji gubitak je eventualno mogao biti sprečen.
    A ovo za "mantru" ne razumem. Moja "mantra" su zvanične stručne preporuke, kojih bi sve kolege trebalo da se pridržavaju, a znamo da to neki ne rade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija