U četvrtak protest "Deportujmo Rio Tinto iz Srbije"

Pokret "Kreni-promeni" saopštio je ne postoje elementarni uslovi za skupljanje potpisa za narodnu inicijativu i pozvala na protest u četvrtak pod nazivom "Deportujmo Rio Tinto iz Srbije".
Kako su naveli u ovoj organizaciji, do ove odluke su došli posle napada na uredno prijavljenoj konferenciji za novinare ispred Narodne skupštine, kada nije reagovalo skupštinsko obezbeđenje a policija se sklonila. 
"Vladi i predsedniku Srbije su predati zahtevi, ali i skoro 300.000 potpisa sa onlajn peticije, i imamo dva jasna zahteva. Prvi je ukidanje prostornog plana. Drugi je zabrana iskopavanja litijuma i bora na minimum 20 godina", ističu iz "Kreni-promeni".
Poručili su i da odbijaju najavu predsednika o "nekakvom moratorijumu" od godinu dana.
 
"Cilj toga je da se završe izbori. Vlast mora konkretno pravno valjano rešiti ovaj problem. Imamo naredni korak koji ćemo objaviti na samom protestu", najavili su u Kreni-promeni.
 
Pozvali građane da im se pridruže na protestu ispred zgrade Predsedništva u četvrtak u 19 časova.
 
Aktivisti "Kreni-promeni" sprečeni su u utorak da održe konferenciju za novinare na platou ispred Skupštine nakon što je na njih verbalno i fizički nasrnula grupa ljudi koja se ispred parlamenta okuplja pod zastavom "Pokret dostojni Srbije". 
  • Cvarkov

    19.01.2022 16:28
    Odlicna im je ova slika. Tako je, deportovati Rio Tinto iz Srbije
  • Г

    19.01.2022 15:00
    Закон о референдуму
    Крени промени су помогли да се усвоји члан 11 који се односи на већину укупно ИЗАШЛИХ грађана, па је ово пре неки дан захваљујући њима био легалан референдум...зато их нападају грађани, али су зато ту N1,nova, итд
  • Analiticar

    19.01.2022 12:52
    Taj sto vodi Kreni Promeni, deluje mi kao Beli Preletacevic nova verzija ako nije i lukaviji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.