FOTO: Lik Svetog Save i stihovi himne na Kuli Beograd

Na Kuli Beograd u četvrtak uveče projektovani su stihovi himne Svetom Savi i njegov lik.
FOTO: Lik Svetog Save i stihovi himne na Kuli Beograd
Foto: FoNet
Projekcija praćena laserskim efektima organizovana je povodom obeležavanja dana Svetog Save, prvog arhiepiskopa autokefalne Srpske pravoslavne crkve.
"Sa novog simbola grada, Kule Beograd, obeležen je dan Svetog Save, prvog srpskog arhiepiskopa. Tokom večeri 27. januara na medija fasadi ispisani su stihovi "Da živimo svi u slozi, Sveti Savo ti pomozi, počuj glas svog roda, srpskoga naroda" i lik prosvetitelja. Projekcija himne Svetom Savi bila je propraćena laserskim efektima sa najviše zgrade u regionu", navedeno je u saopšenju Belgrade Waterfront.

Podsećaju i da je prva projekcija sa Kule Beograd priređena u novogodišnjoj noći, "propraćena spektakularnim osmominutnim vatrometom, a nakon toga sugrađani i gosti grada uživali su u projekcijama za Božić i srpsku Novu godinu".

  • v

    28.01.2022 15:44
    Tako nam se stalo do obrazovanja da ćemo projektovati svetog Savu na kulu Beograd, ali ćemo škole da zatvaramo iako sve ostalo u Srbiji radi.
  • Rema

    28.01.2022 14:40
    Pravoslavna dzamija na Vodi sa ovim light-show minaretom?
  • Drug Crni

    28.01.2022 10:32
    Meni je ovo sasvim uredu. Postoji neki tehnološki napredak i koristi se za promociju kulture i obrazovanja. Nije kičasto prikazano. Naravno, samo treba zanemariti sav kriminal i korupciju povezan sa BG na vodi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.