Brnabić: Prelazak na onlajn nastavu loše rešenje

Premijerka Srbije Ana Brnabić uoči sastanka Tima za škole kaže da je prelazak na onlajn nastavu loše rešenje.
 Brnabić: Prelazak na onlajn nastavu loše rešenje
Foto: 021.rs

Ona je rekla da se ulazi u treću godinu trajanja pandemije, da su kompromitovani znanje i radne navike đaka i da je iz socioloških razloga važno da fizički idu u škole.

Osvrćući se na rast broja zaraženih kovidom u Srbiji i svetu, Brnabić je istakla da su "brojevi dramatični" i da su "eksplodirali".
"Na nedeljnom nivou pratimo kako se ti brojevi kreću u celoj Evropi, i vidimo da Srbija nije ni u prvih 10 po broju zaraženih na 100.000 stavnovnika", ukazala je premijerka.
 
Ocenila je da je dobro to što na raspolaganju imamo "apsulutno sve lekove, najnovije, najinovativnije i najskuplje", kao i da imamo fenomenalne lekare, kojima se zahvalila na svemu što čine.
 
"Mislim da moramo da damo sve od sebe da sprovodimo makar kombinovanu nastavu, a za mlađe osnovce je od ključnog zančaja da idu u školu, da se druže. Prelazak na onlajn nastavu je last resort (krajnja mera) i poslednje što treba uraditi", ocenila je Brnabić.
  • Spok

    28.01.2022 18:13
    Covid stazama djak ide....
    Sta je mislio ministar i oni koji odlucuju, da skole nisu leglo zaraze, pa to je necuveno, a deca, kako ce ona doci do skole, putem teleportovanja ali pojedinacno, ne, oni ce ici JAVNIM PREVOZOM koji je jos i REDUKOVAN i GUZVE I IGRANKA VIRUSA JE TU.
    Smisljeno unistavanje obrazovanja, a jos gore od toga, naseg, decijeg zdravlja i nas starijih.
    Dokle.
    Do pocetka aprila 2022. gospodnje godine.
  • Jasno je

    28.01.2022 14:41
    Jasno je ko dan, ako deca krenu u skolu, zaraza ce da bukne, i koronu ce da donose kuci, i da zarazuju stare. Ovo sto Brnabic prica je ubistvo sa predumisljajem
  • NNunited

    28.01.2022 10:17
    ...
    Sve za jeftine politicke poene. Kad ne znaju drugacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.