Zbog uznemiravanja javnosti: Osumnjičeni da je obljubio devojčicu ipak vraćen u pritvor

Apelacioni sud u Novom Sadu preinačio je odluku o pritvoru u slučaju A. I. osumnjičenog da je obljubio dvanaestogodišnju devojčicu u Šapcu i ponovo mu odredio pritvor.
Zbog uznemiravanja javnosti: Osumnjičeni da je obljubio devojčicu ipak vraćen u pritvor
Foto: 021.rs
Kako saznaje Blic, pritvor mu je određen ponovo po tački 4, a koja se odnosi na uznemirenje javnosti.
"Blic" podseća da je A. I. (38) iz mačvanskog Belotića kod Bogatića optužen da je u junu prošle godine obljubio dvanaestogodišnju devojčicu iz tog sela, a nedavno je pušten na slobodu.
Ovu odluku doneo je Viši sud u Šapcu uz obrazloženje da mediji više ne prate ovaj slučaj, te da je odnos javnosti prema navedenom slučaju "svakako izgubio na intenzitetu".
 
"Najpre je Apelacioni sud u Novom Sadu doneo odluku u kojoj se navodi da je nejasno na osnovu čega Prvostepeni sud zaključuje da je, i posle proteka vremena od šest meseci od događaja, a sećanja na isti su i dalje sveža, uznemirenje javnosti takvog intenziteta da ugrožava pravično suđenje. Nadalje, u odluci stoji da usled protoka vremena po prirodi stvari taj pritvorski osnov slabi, zbog čega je neophodno dokumentovati aktuelnim izveštajem medija, što prvostepeni sud nije ocenio", stoji u rešenju Apelacionog suda od januara ove godine.
 
Okrivljeni je prvo negirao, a kod tužioca je priznao delo za koje se tereti.
  • Majka

    31.01.2022 18:01
    Ima li taj sudija ćerku, ženu, majku, sestru?
  • Ina

    31.01.2022 16:54
    Drazave
    Uzasne li drzave I jos goreg pravosudja, njemu je mesto u zatvoru a ne na slobodi. Treba jos neko dete da unesreci da bi bio zatvoren. Zbog gomilu stvari ovde treba protestovati I nikada ne stati dogod se nesto ne promeni.
  • Milana

    31.01.2022 15:29
    Dokaz referenduma
    Nedavnim referendumom je takvim "sudijama" obezbeđena doživotna funkcija?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.