Učenici sredinom februara verovatno na raspustu

Učenici osnovnih i srednjih škola, prema svemu sudeći, u februaru će imati još jedan neplanirani raspust, pišu Novosti.
Učenici sredinom februara verovatno na raspustu
Foto: Pixabay
Zbog Dana državnosti, koji se praznuje na Sretenje, đaci već imaju dva neradna dana 15. i 16. februar. Pošto su to utorak i sreda, školskim kalendarom je ranije predviđeno da im se doda i ponedeljak 14. februar, a sada će, verovatno, odmor biti produžen i na četvrtak i petak, 17. i 18. febbruar, navode Novosti.
Prema tom planu, učenici će biti slobodni od subote 12. februara, a u klupe će se vratiti u ponedeljak 21. februara.
 
Tako će, sa dva vikenda, dobiti devet neradnih dana, što će, smatraju u pojedinim školama, biti od pomoći u saniranju epidemiološke situacije.
 
Inače, odluku o tome kako će deca ići u školu tokom naredne nedelje doneće danas Tim za škole, a saopštiće je sutra.
 
Kako sada stoje stvari, neće biti bitnijih izmena, odnosno nastavu će đaci pohađati po kombinovanom modelu. Moguće je jedino da u nekim lokalnim sredinama gde zaraza bukti deca pređu na onlajn sistem.
 
Istovremeno, sindikati upozoravaju da se školskim upravama i lokalnim samopravama prijavljuje mnogo manje inficiranih đaka nego što ih zaista ima.
  • Učiteljica

    05.02.2022 07:43
    Stariji od 65
    Ni jedan sindikat se nije setio da ima radno sposobnih penzionera koji su, pošto nisu političari, morali u penziju! U ovakvoj situaciji su mogli, itekako, da pomognu da obrazovni sistem normalno funkcioniše. Ali, stvarna radna sposobnost u prosveti je tabu tema kod nas. Samo su godine merilo.
  • Janko Janković

    03.02.2022 20:26
    Skola
    Koliko vidim vlada velika mržnja prema nastavnom kadru
    Jedno obaveštenje za sve vas.
    Srednja škola nije obavezna tako da sami možete preuzeti obrazovanje svoje dece ako niste zadovoljni nastavnom kadrom.
  • v

    03.02.2022 17:32
    Genijalna ideja!
    Umesto u školu, deca da idu u kafiće, skijališta, hotele i bazene a poznato je da tamo korone nema ! Zla korona decu napada samo kad su u školskim klupama!
    Tako da molim po jedan raspust svaki mesec, da slučajno ne bismo imali pad obolelih, pa da nastavnici još moraju i da rade. Pu, pu, pu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija