Brnabić: Centar za četvrtu industrijsku revoluciju počinje da radi 1. marta

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će sutra u Ženevi sa predstavnicima Svetskog ekonomskog foruma potpisati ugovor o otvaranju Centra za četvrtu industrijsku revoluciju u Beogradu.
Brnabić: Centar za četvrtu industrijsku revoluciju počinje da radi 1. marta
Foto: 021.rs

Premijerka je rekla da je to "veliko priznanje za sve što smo uradili na tom planu i priznanje za našu nauku, kreativnost i znanje".

"Taj centar će početi sa radom 1. marta i biće povezan sa dvadesetak sličnih centara koje Svetski ekonomski forum ima u svetu", rekla je Brnabić.

Navela je da je to "veliki vetar u leđa svim planovima koja naša zemlja ima u oblastima razvoja veštačke inteligencije, biotehnologije, bioekonomije, biomedicine i bioinformatike".

  • Djordjevic

    06.02.2022 22:15
    Bravo
    Ko hoce naci ce nacina da softvere,hardvere usmeri u realizaciji inovacija masinstva i energetike za
    dobrobit naseg naroda.
  • Tjax

    06.02.2022 14:21
    I završava se
    3. aprila.
  • Perica

    06.02.2022 13:10
    Pa ima da se iznenade sa ekonomskim i biološkim tigrom!!!
    Eeeee sreće li naše!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija